Ostali sportovi

Srbija ubedljivo pobedila Katar, u drugu rundu SP prenosi dva boda

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

21:57 >> 22:03

Srbija ubedljivo pobedila Katar, u drugu rundu SP prenosi dva boda
Bogdan Radivojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije pobedom nad Katarom 34:24 (17:14) osvojili su drugo mesto u Grupi E na SP i sa dva boda su se plasirali u drugu rundu gde će igrati u Grupi 3 protiv Norveške, Holandije i Argentine. Prvi meč Srbija će igrati 19. januara protiv Norveške, zatim ih 21. čeka duel sa Argentinom i na kraju 23. januara sa Holandijom.

Dobro je Srbija ušla u meč, imala je sijaset lepih rešenja u napadu, Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić su sa krila rešetali mrežu Katara, pa je u 19. minutu bilo pet razlike za "orlove" (14:9). Međutim, posle isključenja Jovice Nikolića zbog udaranja protivnika laktom, Srbija je ušla u seriju od šest minuta bez pogotka, ni odbrana nije bila na nivou, a Katar se preko Heibe i Madadija vratio u meč i u 26. minutu stigao na 13:14! Nezadrživi Bogdan radivojević je sedmim golom prekinuo crnu seriju, da bi iz sedmerca odveo "odlove" na sigurnih plus tri na poluvremenu (17:14).

Šta znači golman u rukometu, a Milosavljev je svetska klasa, dve godine najbolja "jedinica" Bundeslige, videlo se u drugom delu kada se vratio na gol prvi put na SP. Nanizao je tri odbrane, odbrana je stekla dodatnu sigurnost, pa je prednost u 38. minuta bila 22:15! Srbija je sigrunom igrom išla mirno ka pobedi i drugj poziciji u grupi "E". Milosavljev je nanizao sedam odbrana, selektor Toni Đerona je razigrao Vorkapića i Đorđića, što je dobro za ono što Srbiju čeka u drugom krugu.

"Orlovi" nose u drugi krug dva boda, prvi meč u Grupi 3 odigraće 19. januara protiv Norveške.

Uživo, Katar - Srbija 24:34 (14:17)

Drugo poluvreme

60. minut: Katar se predao, Milosavljev je upisao sedam odbrana, Đorđić imao šuterski trening pa je Srbija imala u 49. minutu prednost od 28:18. Crveni karton je zaradio i Pešmalbek zbog neopreznog faula, a Katar je uspeo da smanji prednost u momentima kada je imala dva igrača više. Međutim, Milosavljev je bio enigma za rivala, Srbija je lako održala prednost i stigla do druge pobede na SP. Prenosi u drugi krug dva boda. Katar ide u drugi krug bez bodova.

45. minut: Vodi Srbija 25:17. Nisu imali igrači šampiona Azije rešenja za Milosavljeva, pa je prednost počela da raste. Raspucao se Đorđić, rešetao je Vorkapić. A, Miloseavljev je nanizao pet odbrana.

38. minut: iskoristila je Srbija igrača više na startu drugog dela, Milosavljev je stao na gol prvi put na ovom SP, odbrana je ponovo bila dosta dobra, pa je u 36. minutu ponovo bilo pet razlike za Srbiju 20:15 posle gole Vanje Ilića. Milosavljev je počeo da skuplja odbrane, a onda je Đorđić uvećao prednost na maksimnalnih 21:15.

Prvo poluvreme

30. minut: Jovica Nikolić je u 17. minutu zaradio je isključenje zbog udaranja laktom, ali to nije poremetilo "orlove". Kukić i sjajni Radivojević održavali su četiri gola, a uz to je i odbrana Srbije bila podignuta na viši nivo. Nemanja Ilić je podigao prednost na "plus pet" (14:9). Golman Katara Lepenica je imao nekoliko odbrana (tri uzastopne), pa je šampion Azije stigao na 12:14 u 24. minutu. "Orlovi" su napravili niz grešaka, pa šest minuta nisu postigli gol a na semaforu je u 26. minutu stajalo 13:14. Radivojević je šestim golom prekinuo lošu seriju za plus dva Srbije. Katar je dva puta kada je Srbija igrala bez golmana dva puta promašila praznu mrežu, što je Srbija iskoristila i preko Radivojevića došla do plus tri 17:14 na poluvremenu.

 

 

15. minut: dosta dobro je počela selekcija Srbije, odbranili su prvi napad Katar i preuzeli vođstvo. Imali su "orlovi" dobru realizaciju sa krila (Radivojević, Ilić), uspeli su da održe prednost i sa igračem manje (Orbović) i uz dve dobre odbrane Cupare stekli su dva gola prednosti 6:4. Odbrana Srbije imala je problema sa pivotom Ben Alijem i Abdalom (po tri gola), ali su zatvorili Kapotea i Gačevića, najbolje strelce Katara. Madadi je u 11. minutu doneo izjednačenje na 7:7. Srbija je imala dobra rešenja u napadu, ali ne i dobru odbranu. Ipak, iskoristili su igrača više da povbedu 11:8 u 15. minutu.

Bez povređenog Vejina, ali sa Dejanom Milosavljevim na golu, rukometaši Srbije protiv Katara u Katovicama biju bitku za drugo mesto u grupi E na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj koje donosi plasman u drugi krug uz dva boda. Srbija i Katar su takođe učesnici drugog kruga u Grupi 3, ostaje da se vidi samo ko će sa koliko bodova startovati. Rivali u drugoj fazi su Norveška, Holandija i Argentina.

KATAR - SRBIJA 24:34 (14:17)

Sudije: Haraček i Novotni (Češka). Crveni kartoni; Nikolić (Srbija) u 19, Pešmalbek (Srbija) u 49. minutu.

KATAR: Lepenica, Suljaković, Nader, Mahmud Abdelmaged, Madadi 5, Kapote 1, Memišević 1, Gačević, Tarek Abdala 5, Alderi, Sami, BenAli 5, Hasabala 1, Heiba 3, Šebl Ebaid 3, Zakar.

SRBIJA: Cupara, Milosavljev, Nemanja Ilić 4, Vanja Ilić 2, Radivojević 7, Vorkapić 5, Marsenić 4, Pešmalbek 2, Kukić 2, Dodić, Orbović 1, Đorđić 4, Abutović, Borzaš 3, Milosavljević.

Takmičenja u Grupi 3 druge faze nastavljaju se 19. januara.

Grupa E, treće kolo

Alžir - Nemačka 21:37 (9:16)

Katar - Srbija 24:34 (14:17)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport