Ostali sportovi

Selektor rukometaša Srbije hvali igru u odbrani: Golman Milosavljev je važan igrač za nas

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

23:24

Selektor rukometaša Srbije hvali igru u odbrani: Golman Milosavljev je važan igrač za nas
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije su uspešno okončali prvu fazu Svetskog prvenstva i pobedom nad Katarom 34:24 uneli su u drugi krug dva boda. Selektor Toni Đerona bio je veoma raspoložen posle ubedljivog trijumfa prevashodno zbog kvalitetne igre celog tima, posebno u odbrani.

"Veliko poštovanje za Katar, čestitke na današnjoj partiji. Bili smo svesni kvaliteta koji ima protivnik, koliko brzo igraju, i odradili smo odličan posao u odbrani. U drugom poluvremenu smo podigli nivo igre, jedan od njihovih ključnih igrača nije igrao i posledica svega toga je krajnji rezultat. Presrećan sam zbog pobede svog tima, a sada nam sledi kraći odmor i priprema za narednu fazu šampionata", rekao je Đerona na konferenciji za medije.

Koliko je važan igrač golman Dejan Milosavljev videlo se u nastavku meča jer je za 30 minuta nanizao sedam odbrana, zaključao je mrežu i dao krila saigračima.

"Dejan je veoma važan igrač, ne samo zbog svojih odbrana, već i zbog celokupnog uticaja koji ima na tim. Dokazao je prethodnih godina da je golman top klase. Imamo sjajne čuvare mreže, pored njega tu su i Cupara i Bomaštar koji je mlad i siguno budućnost na golu i srećan sam što možemo da biramo", završio je katalonski stručnjak.

RSS

 

Pored selektora, predstavnicima medija po završetku meča na konferenciji se obratio i Ilija Abutović.

"Čestitam ekipi Katara na dobroj utakmici. Utakmica nije bila nimalo laka, odličan su tim i imaju sjajnog trenera. Što se nas tiče, pokazali smo jak karakter posle poraza od Nemačke samo golom razlike. Ponosan sam na svoje saigrače i igru koju smo prikazali danas, a protivniku želim sreću u nastavku", poručio je najiskusniji igrač srpskog tima. 

Srbiju u Grupi 3 prekosutra od 20.30 časova čeka prvi rival Norveška.

Komentari (0)

Sport