Ostali sportovi

Srbija protiv Norveške: Ako pobede "orlovi" su blizu četvrtfinala

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

10:29

Srbija protiv Norveške: Ako pobede "orlovi" su blizu četvrtfinala
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije od 20.30 (TV Arena sport 1) igrati protiv selekcije Norveške u novoformiranoj grupi 3 na Svetskom prvenstvu u Polsjkoj i Švedskoj, a eventualna pobeda otvorila bi vrata plasmana u četvfinale.

Selektor "orlova", Toni Đerona, izjavio je da reprezentacije Norvečke, Argentine i Holandije, sa kojima će Srbija imati duele u drugoj fazi Svetskog prvenstva, igraju svaka zasebno poseban stil rukometa.

''Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa, Norveška sa zvezdama poput Sagosena prvi je i najveći test'', izjavio Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije, pa dodao:

"Veliki broj talentovanih igrača u taboru Norveške takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata. Do tri ujutru smo analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu".

Levi bek reprezentacije Srbije, Uroš Borzaš, rekao je da Norveška najviše preti preko bekova pa će središnji deo odbrane motati da bude i najčvršći.

"Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede", izjavio je Borzaž.

Komentari (0)

Sport