Ostali sportovi

Srbija ispustila priliku da se plasira u četvrtfinale, "orlovi" više ne odlučuju o svojoj sudbini

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

22:03

Srbija ispustila priliku da se plasira u četvrtfinale, "orlovi" više ne odlučuju o svojoj sudbini
Srbija ispustila priliku da se plasira u četvrtfinale, "orlovi" više ne odlučuju o svojoj sudbini - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Mogla je Srbija do velike pobede nad Norveškom. Imala je pet golova prednosti i sve u svojim rukama ali je skandinavska selekcija iskoristila greške "orlova" i na kraju upisala  pobedu u prvom kolu Grupe 3 na Svetskom prvenstvu za rukometaše - 31:28 (14:17).

Duel su u potpuno drugom smeru odvele greške Mijajla Marsenića koji je prvo promašio čist zicer, a potom i zaradio isključenje, da bi u nastavku dve lopte u napadu izgubio Uroš Borzaš.

Srbija ipak gaji nade za plasman u četvrtfinale. "Orlovi" moraju da pobede i Holandiju i Argentinu, a Nemačka i Holandija moraju da izgube od Norveške.

"Orlovi" su dobro započeli meč, održavali prednost i još važnije, igrali perfektnu odbranu, a na golu je briljirao Dejan Milosvljev.

Ipak, koncenracija Srbije je opala u drugom poluvremenu, nizale su greške što je iskusna selekcija poput Norveške iskoristila i preokrenula meč.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Barthold i Sagosen sa pet golova, dok su Blonc i Gulerud dodali po četiri.

Kod izabranika Tonija Đerone istakli su se Bogdan Radivojević, Petar Đoršić i Miloš Orbović sa po pet pogodaka.

UŽIVO:

60. minut: Kraj meča, Norveška je pobedila Srbiju 31:28. Norveška kada je stekla prednost, jednostavno je nije ispuštala, već konstantno uvećavala. Razbranili su se i Norveški golmani koji su sa lakoćom zaustavljali šuteve rukometaša Srbije i svojim odbranama često otvarali kontre za svoju selekciju.

45.minut: Fantastična odbrana Srbije iz prvog poluvremena nije se preslikala u drugi deo igre, dok i u napadu "orlovi" ne pronolaze dobra rešenja i Norveška je povela 23:22. Više ni Milosavljev ne može da spašava Srbiju budući da Norvažni jako lako dolaze do izglednih šansi za pogodak. Nema Jovice Nikolića ni na klupi tako da će Srbija morati da se osloni na Orbovića. Očigledno je da Srbija nije bila spremna na ovakvu igre Norveške, iako je skandinavska zemlja poznata po tome što poveća nivo igre u drugih 30 minuta.

30. minut: Vodi Srbija na poluvremenu 17:14. "Orlovi" igraju najbolju odbranu od početka turnira. Sjajno preuzimaju, a na golu briljira Milosavljev koji je skinuo nekoliko zicera Norveškoj i na poluvremenu ima osam odbrana. Srbija je u 21. minutu vodila 13:9, a u 29. 16:12, međutim nije iskoristila napad za plus pet. U poslednjem minutu povredio se Jovica Nikolić, te će u drugom delu igre na desnom beku biti opterećen Orbović koji je za sada postigao čak četiri gola iz daljine.

15.minut: Dobro je Srbija započela prvo poluvreme, odmah je povela sa 2:0 golovima Miloša Orbovića i Mijajla Marsenića. Norvežani su odgovorili pogotcima Magnusa Guleruda i Kristijana O'Salivena. "Orlovi" su nastavili sa dobrom igrom u napadu, a u odbrani se istakao sjajni Dejan Milosvljev sa četiri intervencije. Plus tri (9:6) Srbiji je doneo Lazar Kukić.


Parovi 1. kola Grupe 3

Katar – Holandija 30:32 (19:15)
Nemačka – Argentina 39:19 (24:11)
Norveška – Srbija 31:28 (14:17)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport