Ostali sportovi

Srbija pobedila Holandiju ali ostala bez kvalifikacija za Olimpijske igre

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2023

-

19:37

Srbija pobedila Holandiju ali ostala bez kvalifikacija za Olimpijske igre
Srbija pobedila Holandiju ali ostala bez kvalifikacija za Olimpijske igre - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Tragovi poraza od Norveške videli su se i u meču protiv Holandije, ali je Srbija na kraju slavila protiv Holandije 32:30 (15:17) u psolednjem meću grupe 3 na Svetskom prvenstvu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Od ranije je bilo poznato da se "orlovi" neće naći u četvrtfinalu, a sada je jasno da će sastav Tonija Đerone propustiti i Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Srbija je ovo prvenstvo zvanično završila na 11. mestu.

Pobeda nad Holandijom je prva nad nekom evropskom selekcijom od januara 2013. godine, kada je Srbija nadigrala Belorusiju 34:28 na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Nije Srbija dobro počela ovaj meč, gubila je četiri razlike, ali je u finišu prvog poluvremena smanjila prednost i tako udarila dobre temelje za preokret u nastavku.

Na startu drugog dela igralo se gol za gol, da bi Srbija konačno uspela da poravna ezultat, a potom i preokrene predvođena sjajnim Milosavljevićem. Poslednji gol koji je ugasio sve nade Holandije postigao je Pešmalbek koji je igrao skoro celo drugo poluvreme budući da je u prvom poluvremenu crveni karton zaradio Marsenić.

Najefikasniji u sastavu Tonija Đerone bio je Milosavljević sa devet golova, dok je šest dodao Pešmalbek. 

U protivničkom taboru sedam golova postigao je Bajens, a šest je dodao Smits.

Uživo, Srbija - Holandija

60. minut: Srbija je dva minuta pred kraj napravila dva gola razlike i utakmicu uvela u nešto mirniju završnicu. Na kraju su "orlovi" slavili 32:30. Sjajan u poslednjem delu igre bio je Milosavljević kome finiš ovog prvestva moe poslužiti za skok u nastavku karijere. Gol odluke psotigao je Pešmalbek.

45. minut: Uspela je Srbija da sustigne Holandiju, igra se gol za gol, a najlepđi pozed do sada izvelu su Holanđani sa duplim cepelinom za 25:24. Velika borba se vodi na trenu, Srbija svakako ne želi da završi takmičenje porazom.

30. minut: "Orlovi" su prišli na samo poen zaostatka, ali dalje nisu mogli. Kada god bi Srbija došla nadomak preokreta, Holandija bi vezala dobru odbanu i napad i tako je održavala svoju prednost. Na kraju poluvremena Holandija vodi 17:15, te su šanse da Srbija pobedi sa 13 razlike minimalne.

15. minut: Nije Srbija dobro započela ovaj meč. Odamh su Holanđani postigli dva gola, a u jednom momentu imali su na svojoj strani i +4. "Orlovi" su malo živnuli, ali i dalje se vidi da izabranici Tonija Đerone u glavi imaju bolan poraz od Norveške.Dobra stvar je da su golman Srbije Cupara i Milosavljev iskombinovali sedam intervecija, a čak dva puta je odbranjen i sedmerac, ali ipak naši rukometaši nisu uspeli da naplate te bravure sjajnih golmana. Holandija vodi 9:6.

Grupa 3

Katar – Argentina 22:26 (9:12)

Srbija – Holandija 32:30 (15:17)

Nemačka – Norveška 20.30 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa 4

SAD – Belgija 24:22 (14:12)

Hrvatska – Bahrein 43:32 (17:16)

Egipat – Danska 20.30 (TV Arena sport 5)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport