Ostali sportovi

Angelina Topić postavila novi državni rekord, sa 20 godina drži najbolje rezultate u svim kategorijama

Komentari

Autor: Fonet

25/01/2023

-

22:30

Angelina Topić postavila novi državni rekord, sa 20 godina drži najbolje rezultate u svim kategorijama
Topić Angelina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativka Srbije u skoku u vis Angelina Topić oborila je danas državni rekord u toj disciplini preskočivši u konkurenciji seniorki 194 centimetra i tako postala rekorderka u svim kategorijama sa samo 20 godina, saopštio je večeras Atletski savez Srbije.

Angelina Topić rekord je oborila u današnjem atletskom tromeču Srbija-Hrvatska-Slovenija u u Atletskoj dvorani na Banjici, u kome je Srbija osvojila ukupno 180 bodova, ispred Hrvatske (163) i Slovenije (162).

Aleksa Kijanović pobedio je u trci na 60 metara i izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 sekindi, dok je u ženskoj konkurenciji dominirala Ivana Ilić pobedom u vremenu 7,43 sekunde, dok je Milana Tirnanić sa dve stotinke zaostatka.

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 metara s preponama (7,92), a lični u skoku u dalj postigla je Teodora Boberić doskočivši do 6,20 metara, što joj je donelo pobedu u toj disciplini.

Odličan rezultat ostvarila je slovenačka atletičarka Tina Šutej, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani Beograd22 u skoku motkom koja je na današnjem tromeču preskočila 4,76 metra. Narednog vikenda 28. i 29. januara atletičare Srbije očekuje državno prvenstvo za starije juniore i juniorke. (kraj) vip

Komentari (0)

Sport