Ostali sportovi

Posle drame u skoku udalj: Bronza za Ivanu Vuletu na dvoranskom prvenstvu Evrope

Komentari

Autor: Euronews

05/03/2023

-

18:57

Posle drame u skoku udalj: Bronza za Ivanu Vuletu na dvoranskom prvenstvu Evrope
Posle drame u skoku udalj: Bronza za Ivanu Vuletu na dvoranskom prvenstvu Evrope - Copyright Srpski atletski savez

veličina teksta

Aa Aa

Atletičarka Srbije Ivana Vuleta osvojila je bronzanu medalju u skoku udalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Najbolji rezultat ostvarila je u petoj seriji skokom od 6.91 metar.

Rasplet u borbi za medalje usledio je u petoj seriji. Britanka Džasmin Sojers ostvarila je najbolji rezultat skokom od sedam metara čime je stigla do zlata. Isti rezultat kao i Vuleta u tom momentu  imala je i Italijanka Larisa Japikino, ali je Srpkinja imala drugi bolji skok koji je doneo bolji plasman. U poslednjoj seriji Japikino je prestigla Vuletu skokom 6.97 metara što je novi rekord Italije. 

Ivana Vuleta finale je otvorila skokom 6.76 metara i odmah preuzela vodeću poziciju.  U drugom pokušaju ostvarila je za tri centimetara bolji rezultat. Larisa Japikino je disla za vratom atletičarki Srbije skokovima od 6.74 u prvoj i 6.77 metara u trećoj seriji, a kako je borba za medalje odmicala, Nemica Malaika Mihambo je dolazila do izražaja. U četvrtoj seriji skočila je 6.83 metara i potisnula Vuletu na drugo mesto.

U petoj seriji Sojersova je ostvarila najbolji skok sezone, Ivana dr vratila na drugo mesto, da bi u poslednjoj seriji Japikino ostavila trostruku prvakinju Evrope sa bronzom.

Komentari (0)

Sport