Ostali sportovi

Dve medalje za Srbiju na dvoranskom atletskom EP: Bronze za Vuletu i Bibića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2023

-

19:11

Dve medalje za Srbiju na dvoranskom atletskom EP: Bronze za Vuletu i Bibića
Dve medalje za Srbiju na dvoranskom atletskom EP: Bronze za Vuletu i Bibića - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Atletičari Srbije danas su osvojili dve bronzane medalje na dvoranskom dvoranskog EP u Istanbulu  - Elzan Bibić je u finalu na 3.000 metara istrčao trku karijere i stigao je do bronzane medalje u vremenu 7:44.03, dok je posle velike drama Ivana Vuleta do medalje došla skokom od 6.91 metar i petoj seriji.

Atletičar iz Novog Pazara hrabro je ušao u trku sa neprikonsovenim Norvežaninom Jakobom Ingebrigstenom i Adelom Mečalom, u poslednji krug je ušao egal sa njima, ali je znao da ne može u sprintu da im parira. Na kraju je zlato pripalo Ingebrigstenu (7:40,32), srebro Mečalu (7:41,75), a bronza srpskom atletičaru.

Vuleta je do bronze stigla skokom od 6,91 metar, koji je ostvarila u petoj seriji.

Zlatna medalja pripala je Britanki Džasmin Sojers, koja je preskočila sedam metara. Srebro je osvojila Italijanka Larisa Japikino sa 6,97 metara. Vuleta je u prvoj seriji ostvarila rezultat od 6,76 metara.  Ona je u drugoj seriji imala skok od 6,79 metara, a u narednoj 6,66 m. Srpska atletičarka je potom skočila 6,77, a u petoj seriji ostvarila je najduži skok od 6,91 metar. Vuleta je u poslednjoj seriji imala rezultat od 6,90 metara

Srbija je na EP imala 12 takmičara. Angelina Topić je bila danas izjednačila državni rekord, ali ostala bez medalje osvojivši četvrto mesto. Lazar Anić je zbog povrede odustao od finala u skoku u dalj. On je u kvalifikacijama doživeo peh i nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu, pa je u prvoj seriji samo protrčao kroz zaletište.

 

Komentari (0)

Sport