Ostali sportovi

Poznati sportisti u društvu sa decom: Na Zlatiboru overene prve karte za međunarodno SIM finale

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

11:59

Poznati sportisti u društvu sa decom: Na Zlatiboru overene prve karte za međunarodno SIM finale
Poznati sportisti u društvu sa decom: Na Zlatiboru overene prve karte za međunarodno SIM finale - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koje se održava na Zlatiboru, ulazi u završnu fazu.


Deca iz svih krajeva Srbije uživaju na terenima Studentskog odmarališta, a poznati su i pobednici u rukometu, basketu 3 na 3, malom fudbalu, igri Lino između dve vatre, atletici i odbojci, koji će Srbiju predstavljati na međunarodnom finalu u Splitu.

Preostala su još dva dana takmičenja, kada ćemo dobiti i putnike za finale u šahu i tenisu.

Uz dobro poznatu parolu "Igre su Zakon" Dunav osiguranje Sportske igre mladih već osmu godinu održavaju se u Srbiji, a za učesnike je sve besplatno.

Prethodnih dana sa klincima na Zlatiboru družili su se poznati sportisti, bokser Nenad Borovčanin, odbojkašica Tijana Malešević, košarkaš Željko Rebrača, fudbalski trener Milovan Rajevac, atletičarka Olivera Jevtić.

"Sva ova deca su šampioni i šampionke Igara. Sportske igre mladih napravile su veliku stvar, jer su uspele da okupe decu iz različitih gradova bivše Jugoslavije. Zajedno se druže, upoznaju i pre svega pobeđuju sami sebe. Radost i osmesi kod svih učesnika na Zlatiboru su nešto posebno, pobeda svih nas", rekao je Nenad Borovčanin, sada na funkciji predsednika Bokserskog saveza Srbije.

I važno je da ih podržavamo na svim poljima, na različite načine, dodao je on.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je među prvima u našoj zemlji koji je to prepoznao i podržao. Uz njega i Vlada Srbije, gradovi, lokalne samouprave, Evropska unija, javnost, roditelji i mediji. Sport zaista ima ogromnu snagu da ujedinjuje ljude kao nijedna druga stvar na svetu. Zaista je jako važno da svi shvatimo koja je uloga sporta. Kod mladih, ne samo da se takmiče, već i da se druže, stasavaju, socijalizuju se, stvaraju jak karakter, sportski duh i samim tim budu zdravija", istakao je Borovčanin.

Najbolji sa državnog finala sredinom avgusta imaće mini letovanje i međunarodno finale u Splitu, gde će se družiti i takmičiti sa talentovanim sportistima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Komentari (0)

Sport