Ostali sportovi

Srpskim rvačima četiri medalje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, Trajković: Očekivanja prevaziđena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/05/2023

-

22:48

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U susret Svetskom prvenstvu u rvanju, koje će se drugu godinu zaredom održati u Beogradu, srpski rivači su osvojili četiri medalje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, jednu srebrnu i tri bronzane. Predsednik Rvačkog saveza Srbije za Euronews Srbija kaže da su očekivanja prevaziđena.

"Cilj Rvačkog saveza Srbije je da sa svakog velikog takmičenja donesemo medalju, ovoga puta je bilo četiri. Cilj je prevaziđen, momci su se odično borili i mi smo prezadovoljni, četiri medalje su istorijski uspeh. Malo je nedostajalo da Viktor Nemeš bude evropski prvak, ali on se vratio na veliku scenu i to nam mnogo znači pred svetsko prvenstvo, tako naravno i krajnji i naš najveći cilj to su Olimpijske igre u Parizu", rekao je on.

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, pošto je  u finalnoj borbi grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma izgubio od Malkasa Amojana iz Jermenije rezultatom 6:4. Hetik Cabolov osvojio je bronzu slobodnim stilom. 

Bronzanim odličjem okitili su se Georgi Tibilov u kategoriji do 60 kilograma i Mihail Kadžaja u kategoriji do 97 kilograma.

Opširnije u video-prilogu.

Komentari (0)

Sport