Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije za tri dana kreću u Tokijo na Olimpijske igre

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2021

-

12:02 >> 14:36

Vaterpolisti Srbije za tri dana kreću u Tokijo na Olimpijske igre
Vaterpolisti Srbije za tri dana kreću u Tokijo na Olimpijske igre - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije braniće u Tokiju zlatnu medalju sa Olimpijskih igara iz Rija 2016. godine, a srpski repezentativac Dušan Mandić veruje da "delfini" i ove godine mogu da ponove taj uspeh.

Grupa u kojojse nalaze igrači selektor dejana Savića je teška, tu su Španija, Hrvatska, Crna Gora, Kazahstan i Australija, ali od aktuelnog olimpijskog šampiona se očekuje da je prođe bez problema.

"Prošli smo mnogo toga zajedno, osvajali i sedma i peta mesta i zlata. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvek najvažnija utakmica", rekao je Mandić novinarima posle treninga na bazenu "Milan Gale Muškatirović"

Mandić je naglasio da je najbitnije što su svi u ekipi zdravi.

"Sledeća želja nam je da dođemo u olimpijsko selo, da prođeme sve silne testove, da ne bude nekih komplikacija u putu. Idemo prvo u Kašivazaki, tamo smo bili i pred SP u Gvanžuu, sparingovaćemo sa Crnom Gorom i uradićemo završni deo kompeltnih priprema. Ne želimo da se opterećujemo i unapred razmišljamo o situacijama popout one koja je zadesila Miloša Vasića. Žao nam je zbog njega, desio mu se veliki peh, ceo život je trenirao za Igre. Mi ćemo uraditi sve da poštujemo epidemiološke mere i izbegnemo svaku neprijatnu situaciju", poručio je Mandić.

Komentari (0)

Sport