Ostali sportovi

Zoran Terzić i zvanično trener odbojkašica Dinama iz Kazanja

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2023

-

12:54

Zoran Terzić i zvanično trener odbojkašica Dinama iz Kazanja
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Gde god Zoran Terzić radi žalje trofeje, pa se time vodio i Dinamo iz Kazanja kada je poželeo dugogodišnjeg trenera selektora ženske odbojkaške selekcije Srbije za trenera. Posao je odavno utanačen sa sada već bivšim trenerom Fenerbahčea a danas je i oficijalno potvrđen.

Vraća se Terzić u Rusiju, da sa odbojkašicama iz Kazanja uradi ono što je 2018. sa Dinamom iz Moskve - da osvoji triplu krunu. Preuzima tim od izuzetnog uspešnog Rišata Giljazutdinova, osvajača čak šest titula prvaka Rusije, sedam kupova i dva pehara Superkupa. Čeka Dinamo na titulu od 2020. godine, zato je i angažovan dve decenije selektor odbojkašica Srbije.

 

 

Osim rada u Dinamo iz Kazanja, nastaviće Zoran Terzić da obavlja funkciju selektora ženske reprezentacije Rusije, samo što neće biti zvaničnih utakmica, usled zabrane učešća na međunarodnim takmičenjima, zbog rata sa Ukrajinom.

Terzić je u dosadašnjoj karijeri vodio odbojkašice Crvene zvezde, Metal Galaca, Peruđe, Dinama iz Bukurešta, Omičke, Targovišta, Volera, Dinama iz Moskve i u poslednje četiri godine turskog Fenerbahčea, sa kojim je osvojio titulu ove sezone.

Riznica mu je prepuna trofeja, 11 naslova klupksog prvaka, dva kupa, sa selekcijom Srbije u dve decenije osvojio je 20 medalja - SP (2018), EP (2011, 2017, 2019).

Komentari (0)

Sport