Ostali sportovi

Pro Reko još prejak za Novi Beograd: Italijanski vaterpolo velikan odbranio evropsku titulu

Komentari

Autor: Euronews

03/06/2023

-

22:17

Pro Reko još prejak za Novi Beograd: Italijanski vaterpolo velikan odbranio evropsku titulu
Pro Reko još prejak za Novi Beograd: Italijanski vaterpolo velikan odbranio evropsku titulu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Silno su vaterpolisti Novog Beograda želeli da se revanširaju Pro Reku za prošlogodišnji poraz u finalu Lige šampiona, ali su opet završili "ispod vode" svog bazena. Juna 2022. godine tek posle serije peteraca, a večeras već u regularnom toku meča pred punim tribinama "11. april - Vlaho Orlić", iako su na sve načine pokušavali da svrgnu evropskog suverena - 11:14 (1:4, 4:5, 4:4, 2:1).

Odmah su osvajači rekordnih 10 kontinentalnih kruna ubacili u treću brzinu, pa nisu ispuštali vođstvo od početka do kraja, ispostavilo se presudne uvodne četvrtine. Di Fulvio, Beloto, Ivović i Zalanki uveli su Đenovljane u mirne vode, dok je Strahinja Rašović čuvao domaćinovu nadu u preokret. 

Drugih osam minuta doneli su kvalitetniju igru izabranika Živka Gocića, pa su taj deo meča izgubili samo s jednim golom minusa, mada je moglo i moralo efikasnije od toga, obzirom na to da su čak četiri minuta imali igrača više. Tanjili su Granados i Rašović zalihu gostiju na dva pogotka (2:4, 3:5), ali su puleni Sandra Sukna uvek nalazili način da se ponovo odlepe. Do kraj poluvremena pogađali su Zalanki, Janger, Di Fulvio i Ivović, pa su Italijani nastavili da plove ka novom trofeju. 

Nisu se brojni reprezentativci raznih zemalja u kapicama Novog Beograda nikako predavali ni u preostale dve četvrtine, šta više još par puta su prilazili favoritu, međutim ne dovoljno blizu i opasno da mu ugroze odbranu trona. Sve do kraja meča su petostruki strelac Granados i ostali jurili prednost, bili egal u trećih i dobili zadnjih osam minuta, međutim nisu uspeli da se uhvate za slamku spasa i na trećem Fajnal ejtu na Novom Beogradu dosanjaju san o jedinom nedostajućem trofeju u kratkoj istoriji kluba. Prosto, previše toga u odbrani nije bilo na nivou finala, da bi mogao biti potopljen divovski Pro Reko. 

Komentari (0)

Sport