Ostali sportovi

Srpski strelci sa najvišim ambicijama otputovali u Japan

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

19:59

Srpski strelci sa najvišim ambicijama otputovali u Japan
Reprezentacija Srbije u streljaštvu - Copyright Olimpijski komitet Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativci Srbije u streljaštvu otputovali su u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju. Na konferenciji za medije koja je održana pred poletanje, medijima su se obratili selektori Dragan Donević i Jelena Arunović, kao i strelci Zorana Arunović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec.

U avionu se našlo sedam strelaca koji su izborili mesto na Igrama: Milenko Sebić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Andrea Arsović (puška), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec.

Dragan Donević je izjavio da naši strelci idu u Tokio sa najvišim ambicijama.

“Strelci su spremni i orni da naprave dobar rezultat. Dobro smo radili i trenirali. Imamo velika očekivanja. Ekipa koja putuje na Igre je iskusno, imamo i debitante. Rekao bi da je to dobar spoj iskustva i mladosti“, poručio je Donević i dodao da na Igrama učestvuje sam krem svetskog streljaštva i da se nada da će pokazati koliko vrede.

Jelena Arunović je istakla da su na ovaj trenutak čekali pet godina i da im motivacija za Olimpijske igre ne manjka.

“Čekali smo pet godina da krenemo za Tokio. Radili smo koliko smo mogli i znali, ali svakako više od onoga što smo do sada prikazali. Motiva uvek ima, oni su kod nas pozicionirani na mnogo višem nivou nego što bi hteli da pričamo o tome“, napomenula je Jelena Arunović.

Zorana Arunović je poželela mnogo sreće svim našim takmičarima koji će učestvovati na takmičenju u Japanu.

“Imamo jedan sjajan tim, spoj mladosti i iskustva. U nedostatku smo sa takmičenjima i ne znamo u kakvoj su formi ostali konkurenti, ali svi idemo da se borimo, da pokažemo koliko smo radili. Sumnjam da je neko radio više od nas. Ovim putem bi poželela svim članovima Olimpijskog tima Srbije mnogo sreće na Igrama“, poručila je Zorana Arunović.

Sanja Vukasinović koja će debitovati na Igrama istakla je da velika čast što će biti deo reprezentacije u kojoj nastupaju strelci na koje se i sama ugleda.

Damir Mikec u Tokio putuje kao najiskusniji član streljačkog tima Srbije i ističe da će zbog tog statusa imati dodatnu odgovornost.

“Ovo su moje četvrte Olimpijske igre i ponosan sam na tu činjenicu. Kada smo polazili u Peking bio sam najmlađi, sad sam najstariji. Divno je biti deo ove selekcije i atmosfera nam je na najvišem nivou. Iako će ove Igre biti drugačije od ostalih, ne izlazimo sa belom zastavicom na sportska borilišta, to sigurno“, rekao je Mikec.

Prve na nastupiti Andrea Arsović i Sanja Vukašinović koje 24. jula ujutru počinju takmičenje u disciplini vazdušna puška, a istog dana će se u kasnijem terminu Damir Mikec započeti svoje takmičenje u disciplini vazdušni pištolj.

Sledećeg dana nastupiće Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Milutin Stefanović i Milenko Sebić.

Komentari (0)

Sport