Ostali sportovi

Nikola Grbić je novi trener Peruđe

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

18/05/2021

-

18:26

Nikola Grbić je novi trener Peruđe
Nikola Grbić je novi trener Peruđe - Copyright E-Stock/Aleksandar Bačlija

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Grbić je ovog proleća postao prvi Srbin koji je kao trener osvojio Ligu šampiona. Nekadašnji proslavljeni reprezentativac naše zemlje, a kasnije i uspešni selektor "orlova", uspeo je da pokori Stari kontinent sa poljskom Zeksom.


Samo nekoliko nedelja od velikog uspeha, stigla je informacija da Grbić nije produžio ugovor sa prvakom Evrope. Nedugo posle nje i vest da se srpski stručnjak vraća u Italiju, na mestu gde je počeo da "peče" trenerski zanat.

Grbić je od danas novi trener Peruđe!

– Uvek sam mislio da ću se vratiti u Peruđu, gde sam počeo trenersku karijeru – rekao je Grbić za klupski sajt.

– Ni ja, a ni klub, nismo u istom stanju kao pre sedam godina. Mislim da smo se popravili nabolje i da će sada avantura biti uspešnija. Prethodnih godina smo bili u kontaktu, ali nije bilo uslova za moj dolazak. Peruđa je postala vrhunski klub, među najboljima na svetu po budžetu, navijačima, organizaciji i svemu ostalom. Veoma sam srećan što se vraćam…

Nikola je u sezoni 2014-2015 već vodio Peruđu, zatim je tri godine, od 2016. do 2019, bio trener Verone a u međuvremenu je bio i selektor Srbije. U Poljskoj je proveo dve godine.

– Dolazim kao evropski prvak, a do tog uspeha sam stigao sa timom koji nije bio među favoritima u Ligi šampiona. Takav rezultat mi govori da sam dobro obavio posao. Posle ovakve sezone, očekivanja rastu, tako da neće biti lako. Moram da potvrdim kvalitet, jer ako ne nastaviti sa dobrim radom, onda se sve iza ne računa. Treba još da učim i usavršavam se, ali znam da sam dostigao jedan dobar nivo – zaključio je Nikola Grbić.

 

Komentari (0)

Sport