Ostali sportovi

Strahinja Rašović ne krije ambicije u Tokiju: Idemo do kraja

Komentari

Autor: 24sedam

18/07/2021

-

12:02

Strahinja Rašović ne krije ambicije u Tokiju: Idemo do kraja
Strahinja Rašović ne krije ambicije u Tokiju: Idemo do kraja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Navikli su nas srpski vaterpolisti, ma koliko bili jaki i ubedljivi na listi favorita, da se ne razmeću bombastičnim izjavama. Isto tako, navikli su nas i na uspehe i medalje, a najviše na one najsjajnije.


Tako je i pred početak olimpijskog turnira u Tokiju, gde "delfini" brane zlato osvojeno pre pet godina u Rio de Žaneiru.

Vaterpolisti Srbije doputovali su u Japan, gde će do početka turnira sprovesti mini pripreme u gradiću Kaživazakiju. Za početak je najbitnije da su svi testovi na koronavirus pokazali negativne rezultate i da izabranici Dejana Savića mogu u miru i kompletni da nastave rad.

Strahinja Rašović je optimista i veruje da on i reprezentativni drugovi mogu da visokog plasmana.

"Izuzetno sam srećan, to neću da krijem. Slagao bih ako bih išta drugo rekao. Ali na tome se neću zaustaviti. Želim da osvojim Olimpijske igre i imaću sada tu priliku sa reprezentacijom Srbije. Svi znamo ko je i šta je Srbija u vaterpolu. Zna se cilj, neću se zadovoljiti time što sam na Olimpjskim igrama, hoću da idem do samog kraja", rekao je Rašović za "24sedam".


Srbiju u prvoj fazi takmičenja očekuju najjači rivali – Španci, Hrvati, Crnogorci…

"Pratio sam naravno sve rivale. Nema šta, Mađari, Italijani, Crnogorci sjajni, Španci takođe, ima mnogo dobrih ekipa i nijednu ne bih izdvojio kao nekog specijalnog favorita. Naša grupa je izuzetno teška, ali to je tako, to su Olimpijske igre. Ako želimo da budemo najbolji moramo sve da ih pobedimo. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu", dodao je reprezentativac Srbije.

Rašović je govorio i o realnim dometima "delfina" u Tokiju.

"Ne znam šta je realno, ali verujem da možemo da dođemo do samog kraja i samo to mi je u glavi. Ništa više", podvukao je Rašović.

Komentari (0)

Sport