Ostali sportovi

Novi slučajevi korona virusa u Tokiju: Dvojica fudbalera Južne Afrike pozitivni na korona virus

Komentari

Autor: tanjug

18/07/2021

-

19:00

Novi slučajevi korona virusa u Tokiju: Dvojica fudbalera Južne Afrike pozitivni na korona virus
Korona virus u Tokiju - Copyright Tanjug/(AP Photo/Hiro Komae)

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica južnoafričkih fudbalera, koji borave u Olimpijskom selu, dobili su pozitivne nalaze na korona virus neposredno uoči početka Igara u Tokiju.

Čelnik južnoafričkog fudbalskog tima je takođe bio pozitivan, kao i četvrti član delegacije Južne Afrike, selektor ragbi tima, koji je u pripremama za OI bio u Japanu.

Organizatori su potvrdili da su dvojica sportista bila pozitivna u Olimpijskom selu u Tokiju, ali nisu otkrili njihov identitet, osim što su rekli da nisu japanske nacionalnosti.

Olimpijski komitet Južne Afrike je kasnije potvrdio da postoje tri kovid slučaja u fudbalskoj delegaciji i da je reč o dvojici fudbalera i jednom video analitičaru.

Sva trojica su sada u izolacionom objektu, saopstio je Olimpijski komitet Južne Afrike.

U pitanju su defanzivac Tabiso Monjane i vezista Kamohelo Mahlatsi.

Ostali članovi fudbalskog tima iz Južne Afrike su bili negativni dva puta na testu, ali oni i dalje pažljivo prate sve instrukcije lokalnih zdravstvenih vlasti.

Južna Afrika treba da igra prvu utakmicu na olimpijskom turniru u četvrtak protiv Japana.

Kada je reč o selektoru ragbi tima, to je Nil Pauel, koji je bio u subotu pozitivan i u izolaciji je u južnom gradu Kagošimi. On će ostati izolovan 14 dana i propustiće takmičenje.

Pauel je, inače, vakcinisan protiv kovida jednom dozom DŽonson i DŽonson vakcine 24. maja, rekao je portparol tima za AP.

 

Komentari (0)

Sport