Ostali sportovi

Moguće je da se Olimpijske igre ne održe, ali u takav scenario niko ne veruje

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2021

-

12:54

Moguće je da se Olimpijske igre ne održe, ali u takav scenario niko ne veruje
Olimpijska zastava - Copyright Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

veličina teksta

Aa Aa

Šef organizacije Olimpijskih igara u Tokiju, Toširo Muto, nije odbacio mogućnost da se Igre otkažu u poslednji čas.Muto je na konferenciji za novinare na pitanje da li bi Olimpijske igre mogle da budu otkazane usled povećanja broja obolelih od korone, rekao da će pratiti brojke i održati konsultacije sa kolegama ukoliko bude potrebno, preneo je Rojters.


Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za petak, ali će se već sutra igrati neki mečevi u softbolu i fudbalu.

Svet treba da vidi da Japan može da organizuje bezbedne Olimpijske igre, izjavio je nešto ranije premijer te zemlje Jošihide Suga.

Na desetine hiljada sportista, zvaničnika i novinara stižu u Japan usred vanrednog stanja zbog korona virusa.

"Svet se suočio sa velikim poteškoćama, ali možemo da donesemo uspeh u organizaciji Olimpijskih igara, a pritom ćemo zaštiti zdravlje i bezbenost japanske javnosti", izjavio je Suga pred članovima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Tokiju, a preneo AP.

On je priznao da je put Japana kroz pandemiju ponekad išao unazad.

"Međutim, vakcinacija je počela nakon što smo prošli kroz dugačak tunel i izlaz je na vidiku", ocenio je Suga.

Iz kancelarije premijera je u ponedeljak rečeno da je više od 21 odsto populacije Japana, zemlje od 126 miliona stanovnika, imunizovano.

Komentari (0)

Sport