Ostali sportovi

Tempiraćemo formu za osminu finala: Uroš Stevanović ima plan za vaterpoliste Srbije na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2023

-

12:31

Tempiraćemo formu za osminu finala: Uroš Stevanović ima plan za vaterpoliste Srbije na Evropskom prvenstvu
AP Photo/Eugene Hoshiko - Copyright AP Photo/Eugene Hoshiko

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentaciju Srbije sledeće godine čeka izuzetno gust raspored obaveza, s Evropskim prvenstvom u Netanji kao prvim takmičenjem i Olimpijskim igrama u Parizu, kao turnirom na kom bi voleli da završe.

Aktuelni olimpijski prvak saznao je juče i kako će teći njegovo učešće na EP u Netanji (3 - 16. januar). Ovog puta je kao nepovlašćena selekcija na žrebanju izvukao laganiju grupu i težak put u nokaut rundi. 

Za početak valja mu biti najuspešniji u grupi C, gde su još domaćin Izrael, Nemačka i Malta. Posle toga, kao član Druge divizije, mora preko osmine finala do Top osam. 

"Jasno je da u ovoj grupi moramo da budemo prvi, onda nas sigurno čeka teška osmina finala za povratak među osam najboljih u Evropi. To mogu da budu Hrvatska ili Crna Gora, kojima bi taj meč bio kvalifikacioni za SP u Dohi odnosno i poslednja šansa za Olimpijske igre ili Francuska koja je Svetsko prvenstvo završila na šestom mestu, bolje plasirana od obe reprezentacije. Osmina finala je 10. januara i sigurno ćemo tempirati formu za taj meč, a nažalost zbog lakše grupe formu moramo da tražimo kroz sparinge i prijateljske turnire pre Evropskog prvenstva", rekao je selektor srpskog tima Uroš Stevanović.

U Grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u Grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, dok Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Komentari (0)

Sport