Tenis

Novak Đoković sanja još jednu titulu prvaka sveta sa Srbijom

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2023

-

16:51

Novak Đoković sanja još jednu titulu prvaka sveta sa Srbijom
Novak Đoković sanja još jednu titulu prvaka sveta sa Srbijom - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković vredno trenira u Beogradu, kako bi u potrebnoj formi dočekao preostale takmičarske obeveze u sezoni u kojoj je osvajanjem Australijan opena, Rolan Garosa i US opena pretekao Rafaela Nadala (22) i sa 24 Grend slem titule stavio tačku na raspravu ko je najbolji teniser sveta svih vremena, jer je oborio sve važne rekorde "belog sporta".

Pre nego što ode na poslednji odmor u 2023. godini, prvi reket sveta odigraće Masters u Parizu, finalni turnir Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije i Završni masters u Torinu. 

"U toku su pripreme za završni deo sezone, preostala su tri turnira na kojima učestvujem. U Parizu, dvorana Bersi, naravno završni masters u Torinu i Dejvis kup u Malagi, četvrtfinale protiv Velike Britanije. Radujem se predstojećim izazovima. Naravno, i dalje sam u trci sa Alkarasom da završim sezonu kao broj jedan. Ima još vremena, taman još nekoliko nedelja da spremim svoje telo i dovedem igru do željenog nivoa. Verovatno će ta pauza od pet nedelja od poslednjeg takmičarskog meča, između US Opena i prvog meča u Bersiju malo uticati na početak. Nadam se da ću uspeti da to prebrodim što pre i da ću uspeti da uđem u taj željeni nivo i tempo kvaliteta tenisa i igranja vrlo brzo", kaže Novak.

Kao rođeni šampion, 36-godišnji sportista bez presedana uvek želi najviše od sebe i za druge, pa će tako biti i na takmičenjima ovog i sledećeg meseca. 

"Očekivanja i ambicije su uvek najviša, to sam ponovio nebrojeno puta u karijeri. Imao sam mnogo uspeha u Bersiju i uopšte u dvorani u toku svoje karijere. Ništa manje ne očekujem ni ove godine osim najviših ciljeva. Najveća želja mi je da osvojimo Dejvis kup. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i u formi i da mogu da završim godinu kao broj jedan i osvojim bar još jednu titulu na dva velika turnira", zaključio je Đoković.

Novak ima jednu timsku titulu prvaka sveta, jer je 2010. godine predvodio Srbiju do trona, kada je u legendarnom finalu savaladana Francuska. Njegov tadašnji saigrač Viktor Troicki sada je selektor "orlova". 

Komentari (0)

Sport