Tenis

Počinje Masters u Parizu: Đoković ga dočekuje kao najbolji teniser sveta, to mu je 397. nedelja na čelu ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2023

-

09:29

Počinje Masters u Parizu: Đoković ga dočekuje kao najbolji teniser sveta, to mu je 397. nedelja na čelu ATP liste
Počinje Masters u Parizu: Đoković ga dočekuje kao najbolji teniser sveta, to mu je 397. nedelja na čelu ATP liste - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković učešće na Mastersu u Parizu započinje sa 4.420 bodova više od najbližeg pratioca Karlosa Alkaraza, a ovo je njegova 397. nedelja koju počinje kao lider ATP liste.

Iako zvanični meč nije odigrao još od finala US Opena, gde je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva, "prvi reket" sveta u završne bore u sezoni ulazi sa 11.045 osvojenih bodova, naspram 8.625 koliko ima dvadesetogodišnji Španac.

To praktično znači da u slučaju trijumfa u glavnom gradu Francuske Đoković sigurno može da računa na to da će biti prvi teniser u istoriji koji je čak 400 nedelja bio najboji na svetu, a uspeće i da godinu završi kao lider na ATP listi.

Đoković je prema, pre nekoliko dana održanom žrebu, slobodan u prvom kolu poslednjeg Mastersa u sezoni, dok će se u drugom sastati protiv pobednika susreta Miomri Kecmanović - Tomas Ečeveri.

Iza Novaka i Alkaraza na danas objavljenoj rang listi slede Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Kasper Rud, Aleksander Zverev i Tejlor Fric.

Spisak imena najboljih deset igrača sveta je identičan kao prošle sedmice, sam što su Cicipas i Rune, odnosno Zverev i Tejlor zamenili mesta.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Laslo Đere je 34. na svetu, Dušan Lajović na 48. poziciji, a Miomir Kecmanović 53. igrač planete, dok je Hamad Međedović na 106. mestu.

Komentari (0)

Sport