Tenis

Dimitrov bolji od Medvedeva za plasman u osminu finala Mastersa u Parizu

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

16:19

Dimitrov bolji od Medvedeva za plasman u osminu finala Mastersa u Parizu
Dimitrov bolji od Medvedeva za plasman u osminu finala Mastersa u Parizu - Copyright AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u osminu finala Mastersa u Parizu, pošto je danas savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2)) posle dva sata i 56 minuta.

Dimitrov se tako revanširao Medvedevu za prošlonedeljni poraz u osmini finala Beča. Bugarin je ekspresno poveo 3:0 u prvom setu, vratio je Medvedev zatim brejk, ali je odmah zatim izgubio servis i Dimitrov je otišao na 4:2, a zatim priveo set kraju.

Drugi set je Medvedev otvorio mnogo bolje i poveo 5:2, ali je onda naglo pao, čak se i svađao sa sudijom i navijačima i tako dozvolio Bugarinu da iskomplikuje set.

 

 

Na kraju se došlo do taj-brejka u kom se Rus bolje snašao i uveo meč u treći set. U trećem setu je prvi do brejka stigao Dimitrov, i kod vođstva 5:3 servirao za pobedu, ali je Medvedev uspeo da se vrati i na kraju ponovo izbori taj brejk iako je kod rezultata 6:5 Dimitrov propustio dve set lopte.

U taj brejku je međutim Dimitrov bio dominantan, poveo je 5:0 na startu i rešio sve dileme oko pobednika. Protivnik Bugarinu u osmini finala biće Kazahstanac Aleksandar Bublik. 

Komentari (0)

Sport