Tenis

Novak danas protiv Rubljova traži kartu za finale Mastersa u Parizu: Rus kivan na ATP - sjajan raspored!

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2023

-

10:17

Novak danas protiv Rubljova traži kartu za finale Mastersa u Parizu: Rus kivan na ATP - sjajan raspored!
Novak danas protiv Rubljova traži kartu za finale Mastersa u Parizu: Rus kivan na ATP - sjajan raspored! - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković saznao je ime narednog rivala u polufinalu Mastersa u Parizu, a u pitanju je ruski teniser Aleksandar Rubljov, koji je prethodno u četvrtfinalu savladao Aleksa de Minora u tri seta (6:4, 3:6, 6:1). Njihov duel na programu je danas, ne pre 17 časova, a na teren će istrčati posle meča Grigora Dimitrova i Stefanosa Cicipasa.

Biće to šesti okršaj Novaka i Rubljova, a trenutni skor je 4:1 u korist najboljeg tenisera sveta. Đoković je pobedio na prethodna dva Završna turnira, kao i na Australijan openu i Vimbldonu, dok je jedinu pobedu Rubljov zabeležio u prošlogodišnjem finalu Srbija opena.

Rubljov je sinoć nakon ponoći savladao De Minora, a nakon tog susreta dao je zanimljivu izjavu o današnjem okršaju sa Đokovićem. Upitan je šta je naučio iz prethodnih duela sa srpskim teniserom, a Rus je odgovorio:

"Ništa! Četiri puta me je pobedio, bilo je gotovo 10:0 (u setovima) i ništa nisam načio. Videćemo danas, možda nešto i naučim. Nemam puno vremena za oporavak. Imam koliko da se istuširam i malo odmorim. Meč je za nekoliko sati, hvala vama ATP! Sjajan raspored", rekao je sarkastično Rubljov.

 

Komentari (0)

Sport