Tenis

Novak Đoković: Titula u Parizu jedna od najznačajnijih u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2023

-

17:13

Novak Đoković: Titula u Parizu jedna od najznačajnijih u karijeri
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Pored svih poteškoća koje je imao ove nedelje, najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da smogne snage i osvoji sedmu Masters titulu u Parizu, gde je u finalu danas pobedio Grigora Dimitrova u dva seta. 

U njihovom 13. međusobnom susretu Đoković je zabeležio 12. pobedu, 10. vezanu, dok je u glavnom gradu Francuske osvojio 40. Masters titulu, a ukupno 96. u karijeri. 

Nakon meča Novak je dao izjavu za medije. Rekao je koliko mu ova titula znači u karijeri. Pohvalio je protivnika sa druge strane mreže. Inače, njegovog velikog prijatelja, a osvrnuo se i na probleme koje je imao ove nedelje. 

"S obzirom na sve okolnosti i izazove ove sedmice, mogu da kažem da mi je ova titula jedna od najznačajnijih u  karijeri. U prethodna tri meča bio sam na rubu poraza, pa ova pobeda dodatno dobija na značaju. Danas takođe nije bilo lako. Osećam da smo obojica ostali bez gasa na kraju, ali sam nekako smogao snage da pobedim i mislim da je ovaj meč bio mnogo neizvesniji nego što ovaj rezultat pokazuje", rekao je Đoković.

Imao je i reči hvale za rivala koji trenutno zauzima 17. mesto ATP liste.

"Bio sam u ovakvim situacijama. Gubio sam finala, bio sam doduše blagosloven da pobedim u njima više nego što sam gubio. Pa, na neki način razumem Dimitrova kroz šta prolazi. On je sjajan igrač. Igrao je na izuzetnom nivou ove nedelje i nadam se da će nastaviti ovako da igra i da će osvajati trofeje na velikim turnirima u budućnosti", zaključio je Novak, koji se na kraju zahvalio svom timu na strpljenju i na podršci.

 

Komentari (0)

Sport