Tenis

Novak Đoković odbranio sezonski ATP tron, ali želi i novu titulu u Torinu: Janik Siner druga prepreka

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2023

-

09:29

Novak Đoković odbranio sezonski ATP tron, ali želi i novu titulu u Torinu: Janik Siner druga prepreka
Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via Ap - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via Ap

veličina teksta

Aa Aa

Na ovogodišnji Završni Masters najbolji teniser sveta svih vremena, Novak Đoković, došao je do sa dva cilja - da još jednu sezonu završi kao prvi reket sveta i odbrani titulu u Torinu. Prvi je već ispunio pobedom u dramatičnom meču sa Holgerom Runeom, dok za drugi borbu nastavlja večerašnjim duelom drugog kola Zelene grupe, protiv Janika Sinera (21.00). 

Mladi Italijan spada u draže mlade igrače najboljem teniseru sveta svih vremena, ali do sada nije imao popusta za svog mnogo mlađeg kolegu i prijatelja, pa vodi sa ubedljivih 3.0 u međusobnom skoru sa momkom sa Apenina.. I nema sumnje da će dati sveod sebe da pojača taj plus, iako se emotivno i fizički dosta potrošio na premijeri sa Dancem. 

"Jedna od mojih najboljih godina. Ne bih rekao najbolja, ali jedna od njih. Dobro je što sam osvojio tri od četiri grend slema i što sam igrao u finalu četvrtog, i što mi to nije ni najbolja godina. Imao sam još nekoliko godina kada sam osvojio tri od četiri slema, 2011. ili 2015. Tada sam dobio više mečeva, osećao sam se dominantnije. Sada su okolnosti sasvim drugačije jer sam igrao 10, 11 turnira. Igrao sam manje od ostalih, i uspeo sam da dostignem svoj najbolji nivo u pravim događajima. To je ono što mi je zaista važno. Što se tiče sezona prema grend slemovima, jedna od najboljih bez sumnje, posebno u poslednjih par meseci. Nisam izgubio meč od Vimbldona. Ali teško je porediti", rekao je Đoković noćas, nakon što mu je uručen trofej za najboljeg u godini na izmaku. 

Prvi reket sveta "tukao" je trenutno četvrtoplasiranog na ATP listi na Mastersu u Monte Karlu pre dve sezone, kao i 2022. i 2023. godine na Vimbldonu, a najviše se pomučio pretposlednji put, kada je Sinera eliminisao posle pet setova četvrtfinala Grend slema u Londonu. U Torinu obojica imaju po jedan rtrijumf. 

U drugom susretu iste grupe, od 14. 30, sastaju se Grk Stefanos Cicipas i Danac Holger Rune.  

Komentari (0)

Sport