Tenis

Alkaraz savladao Medvedeva i zakazao duel sa Đokovićem: Rus ide na Sinera

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2023

-

16:42

Alkaraz savladao Medvedeva i zakazao duel sa Đokovićem: Rus ide na Sinera
Španski teniser, Karlos Alkaraz nakon pobede nad Danilom Medvedevom - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Karlos Alkaraz je upisao drugu pobedu na završinom Mastersu u Torinu nakon što je savladao Danila Medvedeva 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Španski teniser je tako obezbedio prvo mesto u "Crvenoj grupi" i zakazao polufinalni duel sa Novakom Đokovićem.

Iako je delovalo da ćemo gledati nešto neizvesniji meč, Alkaraz se pobrinuo da to ne bude tako. Kada god je trebalo da se "doda gas", svetski broj dva je to učinio. Jedini brejk u prvom setu je osvojio pri rezultatu 3:3, kada je ujedno imao i prvu brejk priliku.

Drugi set je protekao gotovo identično kao i prvi. Ovog puta je Španac nešto kasnije oduzeo servis protivniku, odnoso pri rezultatu 4:4. Uprkos ovom porazu, Danil Medvedev je obezbedio plasman u nokaut fazu završnog Mastersa. Nevezano za rezultat poslednjeg meča između Aleksandra Zvereva i Andreja Rubljova, Karlos Alkaraz će ostati na prvom mestu u grupi dok će Medvedev biti na drugom.

Tako smo i dobili polufinalne parove turnira u Torinu. U jednom ćemo videti duel svetskog broja jedan i dva, odnosno meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alakaraza, dok će drugi par činiti Janik Siner i Danil Medvedev. Polufinala su zakazna za subotu, dok je finale na programu u nedelju.

Komentari (0)

Sport