Tenis

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju u večernjem terminu: Određena satnica polufinala Završnog mastersa

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2023

-

21:40

Novak Đoković i Karlos Alkaraz igraju u večernjem terminu: Određena satnica polufinala Završnog mastersa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji tenisa, obožavaoci i(li) poštovaoci lika i dela Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza imeće sutra vremena da završe posao, dođu kući ili na tribine dvorane u Torinu, nađu načina da se odmore i zauzmu mesto za gledanje novog klasika "belog sporta", jer su organizatori Završnog mastersa njihovo polufinale zakazali za 21.00.

Očekivano, jer je to već u najavi daleko atraktivniji duel od druge bitke za ključni meč zadnjeg sezonskog ATP turnira, između Italijana Janika Sinera i Rusa Danila Medvedeva. Ne samo zato što će iza mreže biti prvi i drugi reket sveta.

Reč je o sudaru osvajaču rekordnog broja Grend slemova (24), iz Srbije, sa 16 godina mlađim momkom iz Španije, kom stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Na tragu čuvene trojke Đoković - Rafael Nadal (22) - Rodžer Federer (20). 

Tome svedoči međusobni skor ove dvojice, jer Novak i Karlos imaju po dve pobede i to u (polu)finalima turnira serije 2.000 i 1.000. Ako 36-godišnji Beograđanin na kraju takmičenja u Torinu podigne šampionski trofej to će mu biti rekordna sedma titula na Završnim mastersima, dok je njegov kolega sa Pirineja tek ovog novembra doživeo da bude deo ndmetanja Top osam igrača na kraju sezone u singl konkurenciji. 

Alkaraz je osmi Španac koji je došao do polufinala Završnog mastersa, a pre njaga su to učinili Orantes, Brugera, Moja, Koreča, Ferero, Nadal i Ferer. Samo Amerikanci imaju više tenisera sa boljom statistikom (21). 

Komentari (0)

Sport