Tenis

Australija prvi finalist Dejvis kupa: De Minor i Popirin čekaju reakciju Đokovića i Srbije

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2023

-

19:47

Australija prvi finalist Dejvis kupa: De Minor i Popirin čekaju reakciju Đokovića i Srbije
Australija prvi finalist Dejvis kupa: De Minor i Popirin čekaju reakciju Đokovića i Srbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Australija je pobedom nad Finskom od 2:0, uz trijumfe Popirina i De Minora, postala prvi finalist Dejvis Kupa. Čekaće Australijanci sutra ishod meča Srbije i Italije koji počinje u 12 časova.

Posle Alekseja Popirina, koji je sa 2:0 (7:6, 6:2) pobedio Ota Virtanena, Aleks De Minor je sa ubedljivih 2:0 (6:4, 6:3) savladao Emila Rusuvuorija i tako svojoj zemlji omogućio veliko finale i meč za "salataru".

Aleks De Minor se mučio protiv Emila Rusuvuroija da pronađe pravi ritam, izgubio je svoj servis, ali je odmah uspeo da uzvrati, iskoristivši tek šestu brejk loptu. Tu je ušao u ritam, napravio još dva brejka i povedo je 5:2 i činilo se da će rutinski završitio prvi set. Međutim, Finac je uspeo da mu po drugi put uzme servis, smanji na 5:4, ali ne i da spreči da Australija povede 1:0 (6:4).

Mogao je drugi set da zaliči na prvi, pa da Finac povede 2:0, ali je 12. igrač na ATP listi uspeo da spasi brejk loptu i da u narednom trećem gemu napravi brejk i povede 2:1. Održavao je De Minor vođstvo, u sedmom gemu je propustio pet brejk lopti, ali ga to nije omelo da na kraju napravi još jedan brejk i slavi 6:3.

Komentari (0)

Sport