Tenis

Kombinacija Đoković-Kecmanović nemoćna protiv Sinera i Sonega: Italija u finalu Dejvis Kupa

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2023

-

20:05

Kombinacija Đoković-Kecmanović nemoćna protiv Sinera i Sonega: Italija u finalu Dejvis Kupa
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Moraće Srbija još da čeka finale Dejvis Kupa. Selektor Viktor Troicki poslao je na teren dubl kombinaciju Novak Đoković-Miomir Kecmanović, koja je poklekla pred Janikom Sinerom i Lorencom Sonegom i tako poslala Italiju na megdan Australiji u finalu - 2:0 (6:3, 6:4).

Srbija je popularnu "salataru" osvojila sada već daleke 2010. godine, a finale su naši teniseri igrali i 2013. godine, kada su poraženi od Češke. Od kada je na snagu stupio novi format, "Orlovi" se nijednom nisu plasirali u finale, a nažalost tako je ostalo i ove godine.

Iako su i jedni i drugi dobro ušli u meč, italijanski par napavio je brejk u šestom gemu, Srbija je probala odmah da uzvrati ali nije uspela, dok je selekcija sa Apeninskog poluostrva održala prednost i privela set kraju.

Drugi set je takođe loše počeo po Srbiju, budući da su Italijani došli do brejka već u trećem gemu i delovalo je da je sve gotovo. Ipak, proradio je inat kod Đokovića i Kecmanovića koji su već u narednom gemu vratili izgubljeno i tako sebi dali šansu da dođu do preokreta i pobede.

Međutim, to se nije dogodilo. Koban po Srbiju bio je sedmi gem kada su Italijani opet napravili brejk, samo što su ga ovoga puta potvrdili, i kasnije bez problema došli do pobede.

Ostaće veliki žal za ovom propuštenom prilikom da se osvoji Dejvis Kup. Bili smo favoriti, Đoković je bio u idealnoj formi, ali možda ga je na kraju i umor sustigao..

Komentari (0)

Sport