Tenis

Još jedan šok za srpske navijače: Novak Đoković se povukao, neće igrati za bronzu u miks dublu

Komentari

Autor: Euronews, RTS

31/07/2021

-

11:28

Još jedan šok za srpske navijače: Novak Đoković se povukao, neće igrati za bronzu u miks dublu
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković i Nina Stojanović neće napasti bronzu u miks dublu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najbolji teniser sveta doneo je odluku da se puvuče sa turnira zbog iscrpljenosti posle poraza u meču za treće mesto protiv Pabla Karenja Buste, preneo je RTS.


Na taj način Srbija će ostati bez medalje u tenisu, iako je praktilčno ono bila upisana kada je Đoković saopštio da će igrati u Tokiju. S obrzirom na to da u singlu, na veliko iznenađnje, nije uspeo da se okiti odličijem, šansa je ostala u miks dublu.

Ali...

Očigledno da je Đoković precenio sebe i da ga je odluka da igra i miks dubl skupo koštala. Iako je sve delovalo idealno pre samo dva dana, kada je posle plasmana u polufinale singla, uspeo i da sa Stojanović stigne do borbe za medalje, plaćena je skupa cena.

 

 

 



Novaku je ostalo snage za set i po protiv Zvereva u polufinalu, a onda su kola krenula nizbrdo. Vezao je tri poraza, dva u singlu i jedan u miks dublu. Jasno uočiljivo je bilo da je iscrpljen i da je miljama daleko od svog najboljeg tenisa. U trećem setu protiv Karenja Buste ispoljivo je i neviđenu frustraciju bacanjem rekata na tribine, udaranjem o stub mreže, vikanjem na svoj tim...

Novak ostaje sa jednom olimpijskom medaljom osvojenom pre 13 godina u Pekingu, kada je zauzeo treće mesto. U Londonu je četiri godine kasnije bio četvrti, a u Riju je eliminisan u prvom kolu. Narednu šansu imaće 2024, sa 37 godina. Tada će drugu priliku dobiti i Nina Stojanović.

Bronza je pripala australijskom paru Barti-Pirs.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport