Tenis

Kvalifikacije za Australijan open: Međedović i Danilović u polufinalu, Stevanovićeva ispala

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2024

-

08:05

Kvalifikacije za Australijan open: Međedović i Danilović u polufinalu, Stevanovićeva ispala
Kvalifikacije za Australijan open: Međedović i Danilović u polufinalu, Stevanovićeva ispala - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dva od tri. To je učinak srpskih predstavnika u kvalifikacijama za Australijan open. Hamad Međedović je pobedio u prvom kolu, Natalija Stevanović izgubila, a u drugu rundu probila se i Olga Danilović. I to na vrlo ubedljiv način.

Najtalentovaniji srpski teniser oduvao je u prvoj rundi kvalifikacija za glavni žreb grend slema u Melburnu nekadašnjeg polufinalistu Rolan Garosa Marka Čekinata. I to je Italijanu prepustio samo jedan gem – 6:1, 6:1! Ceo meč je trajao manje od sat vremena.

Međedović je čvrsto rešen da 2024. bude godina njegovog velikog proboja, za to su mu potrebni dobri rezultati na najvećim turnirima, a evo, put ka Australijan openu je otvorio na najbolji način.

Dve runde kvalifikacija su ostale Međedoviću do glavnog žreba, a naredni rival biće mu jordanski teniser Abedalah Šelbajh, 193. na ATP listi, koji je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Francuza Tituana Drogea sa 6:2, 6:4.

Olga Daniulović je u prvom krugu glatko eliminisala Irinu Šimanovič sa 6:2, 6:0. U narednoj rundi će igrati protiv Turkinje Zejnep Sonmez, 155. teniserke sveta. A, Olga je u Melburn došla kao 124. na WTA listi.

U prva tri gema protiv Šimanovič viđena su tri brejka, s tim što je Danilovićeva napravila jedan više. Tu stečenu prednost uspela je da sačuva, štaviše, da kasnije još jednom oduzme Ruskinji servis.

Sjajno je krenuo i drugi set, sa dva brejka Olga je povela 4:0 i u laganom ritmu privela meč kraju.

Najbolji rezultat na Australijan openu Danilovićeva je napravila 2021. kada je stigla do drugog kola glavnog žreba.

Natalija Stevanović završila je Australijan open, pošto nije uspela da dođe do glavnog žreba prvog grend slema u sezoni.

Natalija je ispala u prvom kolu kvalifikacija i to od domaće tinejdžerke Maje Džoint, koja zauzima 573. mesto na WTA listi. Posle velike borbe u tri seta Stevanovićeva je položila oružje – 6:3, 1:6, 7:5.

Meč je počeo tako što je srpska teniserka napravila brejk, ali to je u stvari bio samo početak revije brejkova. Bilo ih je čak pet u prvom setu, a Stevanovićeva je samo jednom uspela da osvoji gem na svoj servis.

Posle furiozne igre i lako dobijenog drugog seta činilo se da stvari dolaze na svoje mesto i da će Natalija opravdati zvanje favorita, ali Džoint se probudila u odlučujućem delu meča.

U trećem setu, sve do kraja, viđena je samo jedna brejk lopta, koju je Stevanovićeva odbranila kod 3:2. Ipak, u 12. gemu iako je imala 30:0, Natalija je popustila, sve poene do kraja gema je uzela Australijanka i tako došla do pobede.

Komentari (0)

Sport