Tenis

Novak Đoković započeo 408. nedelju kao najbolji teniser sveta: Poredak prvih 10 igrača isti kao pre sedam dana

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2024

-

09:44

Novak Đoković započeo 408. nedelju kao najbolji teniser sveta: Poredak prvih 10 igrača isti kao pre sedam dana
Novak - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Pobedom nad mladim hrvatskim teniserom Dinom Prizmićem (18), najtrofeniji igrač u istoriji, Novak Đoković je započeo učešće na Australijan Openu, gde će pokušati da osvoji 25. Grend slem titulu u karijeri, odnosno 11. u Melburnu, a ovog ponedeljka je 408. put osvanuo kao najbolji igrač na ATP listi.

Nole i ove sedmice ima 11.055 bodova, a njegov najbliži pratilac Španac, Karlos Alkaraz koji prvi meč u Melburnu igra u noći između ponedeljka i utorka protiv Rišera Gaskea, ih je sakupio 8.855.

Poredak među prvih deset igrača na planeti je identičan kao i prošle nedelje, tako da je na trećem mestu ruski predstavnik Danil Medvedev, četvrti je Janik Siner iz Italije, a peti ruski teniser Andrej Rubljov.

Šesta pozicija pripada Nemcu, Aleksanderu Zverevu, iza njega je Grk, Stefanos Cicipas, zatim zledi danski teniser Holger Rune, Poljak, Hubert Hurkač je na devetoj poziciji, dok deseto mesto liste najboljih na svetu pripada Australijancu, Aleksu de Minoru.

Drugi najbolji predstavnik Srbije i dalje je Laslo Đere na 33. pozicji, Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto i trenutno je 51. igrač sveta, dok je Miormi Kecmanović sa 55. pao na 60. poziciju.

Od srpskih igrača naredni će na teren izaći upravo Kecmanovič koji od 08.30 časova igra potiv Japanca, Jasuke Vatanukija, dok će u noći između ponedeljka i utorka Laslo Đere odmeriti snagu sa francuskim predstavnikom Arturom Kazoaom, a Dušan Lajović igra protiv Đulija Cepijerija iz Italije.

Novak Đoković meč drugog kolapšrvog Gren slemau sezoni igra u večeri između utorka i srede, a rival že mu biti domaći predstavik Aleksej Poprin.

Komentari (0)

Sport