Tenis

Đoković protiv domaćeg tenisera u drugom kolu Australijan Opena: U Melburnu pada kiša, ali nema odlaganja

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

09:30

Đoković protiv domaćeg tenisera u drugom kolu Australijan Opena: U Melburnu pada kiša, ali nema odlaganja
Đoković protiv domaćeg tenisera u drugom kolu Australijan Opena: U Melburnu pada kiša, ali nema odlaganja - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo će oko 11.00 časova izaći na teren "Rod Lejver Arene", gd ega u okviru drugog kola Australijan Opena očekuje meč protiv domaćeg predstavnika Alekseja Popirina.

Đoković je odbranu titule u Melburnu počeo pobedom u prvom kolu protiv Hrvata Dina Prižmića 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, a njegov današnji rival je na startu prvog Grend slema u sezoni pobedio sunarodnika Marka Polmansa 6:3, 7:6 (7:3), 6:2.

Popirin je trenutno 43. teniser sveta, a samo jednom je u karijeri igrao protiv Đokovića i to 2019. godine na ATP turniru u Tokiju kada je srpski teniser pobedio rezultatom 6:4, 6:2.

Đoković i Popirin igraju drugi meč u večernjem terminu na "Rod Lejver areni" i pre njih će se sastati se aktuelna šampionka, Beloruskinja Arina Sabalenka i mlada Čehinja Brenda Fruhvitrova.

I ako se temperaturta u melburnu spustila na 15-20 stepeni, sa jučerašnjih 33, i već satima pada kiša, Novak ne mora da brine jer na Centralnom terenu postoji krov i njegov meč će sigurno početi u planiranom terminu.

Đoković brani titulu na Australijan Openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. Grend slem trofeja u karijeri, a to bi mu donelo i *postavljanje novih rekorda po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste kojih je do sada bilo 408.

Komentari (0)

Sport