Tenis

Nadam se da će mi forma biti sve bolja kako turnir bude odmicao: Đoković zadovoljan pobedom, čestitao i Popirinu

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2024

-

15:00

Nadam se da će mi forma biti sve bolja kako turnir bude odmicao: Đoković zadovoljan pobedom, čestitao i Popirinu
Nadam se da će mi forma biti sve bolja kako turnir bude odmicao: Đoković zadovoljan pobedom, čestitao i Popirinu - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Noval Đoković plasirao se danas u treće kolo Australijan opena, pošto je u drugom kolu savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3. Najbolji teniser sveta bio je zadovoljan plasmanom u treće kolo Australijan opena i dodao da se nada da će biti u sve boljoj formi kako turnir u Melburnu bude odmicao.

"Bio je bolji u drugom i trećem setu, momentum se promenio u taj-brejku i to su neverovatne stvari koje donosi tenis. Ubacio sam neku loptu više od njega. Servirao je sjajno, taktički se odlično spremio, zaslužuje aplauz. Sa nekim intezitetom u fazama jesam igrao na visokom nivou, iskoristio sam igrački plan i zadovoljan sam prolaskom u treće kolo", rekao je Đoković po završetku meča i ostvarene 77. pobede na Rod Lejver Areni.

Đoković je deset puta u karijeri osvojio Australijan open.

"Za mene je jako važno da idem što je dalje moguće, da izvučem najbolju formu. U prvim kolima je najteže, tu su teniseri koji nemaju šta da izgube, igraju svoje najvažnije mečeve. To su dobri teniseri, uvek nekako nađem način da dobijem meč u četiri seta. Nadam se da će mi forma biti sve bolja kako turnir bude odmicao".

Đoković je osvrnuo i na atmosferu na tribinama. Pojedini navijači su dobacivali srpskom teniseru tokom meča.

"Tolerisao sam tokom meča, ali posle jednog poena sam mu rekao da siđe i kaže mi to u lice. Nije imao hrabrosti da siđe i kaže mi, ako si žestok siđi i kaže mi. Ostalo mu je samo da se izvini. NIsam baš čovek za takve momente, bio sam "ravan" drugi i deo trećeg seta. Posle sam dobio intezitet koji sam želeo.

Neću da sedim i da kažem "sve je ok". Nije sve dobro. Prihvatam nešto što jeste, neću da tolerišem kada neko pređe liniju. Ljudi popiju nekoliko pića, to verovatno utiče kako se ponašaju. Žele da se zabave, nisam nikada pitao da neko izađe sa stadiona. On je platio kartu, može da priča šta hoče i da radi šta hoće. Ali kada je bilo ovako, ako ima nešto da mi kaže, neka siđe i neka mi kaže."

Osvrnuo se i na kvalitete narednog rivala - Tomasa Ečeverija, argentinskog tenisera koji zauzima 32. mesto ATP liste.

"Nisam video kako je igrao, ali je dobio dva meča protiv Monfisa i Marija. Rezultati su impresivni, igra verovatno tenis života na betonu. Na terenu će biti težak protivnik, obojica želimo da pobedimo. Njegov nivo na betonu je drastično napredovao, moram da budem spreman za to."

Najbolji teniser sveta je na kraju govorio i o svom zdravstvenom stanju.

"Definitivno nije najbolje moguće u ovom trenutku. Imao sam toliko sličnih situacija u svojoj karijeri, nosim se sa tim", zaključio je Đoković.

 

Komentari (0)

Sport