Tenis

Novak Đoković čestitao Fricu i poručio: Uopšte nisam uživao u ovom meču

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2024

-

12:57

Novak Đoković čestitao Fricu i poručio: Uopšte nisam uživao u ovom meču
Novak Đoković čestitao Fricu i poručio: Uopšte nisam uživao u ovom meču - Copyright AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle pobede nad Tejlorom Fricom i plasmana u polufinale Australijan opena.

Prvi reket sveta pobedio je Amerikanca u četiri seta, meč u Melburnu trajao je četiri sata, a rezultat je bio - 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 u korist srpskog tenisera.

Prva dva seta nisu bila laka za Đokovića priznaje šampion Australijan opena.

"Radovao sam se hladu na stadionu. Bio je topao dan. Počeli smo sa gemom od 16 ili 17 minuta, koji nas je izmorio. Veoma neizvestan prvi set, fizički naporne razmene. Činio je da se osečam neprijatno na terenu, servirao je agresivno. Često sam bio na pogrešnoj nozi. Čestitam mu, videlo se da je imao jasan plan. Bilo mi je mučno da igram prva dva seta. U trećem sam se bolje osetio i servis. U trećem i četvrtom sam sjajno servirao. Mislim da sam imao više as udaraca od njega, što je čudno jer je jedan od najboljih servera. Način na koji sam igrao u trečem i četvrtom setu, sa tim sam jako zadovoljan", rekao je Đoković.

Novak je upitan da li je u prednostu u odnosu na nekog iz duela Andreja Rubljova i Janika Sinera, koji tek treba da počne. Podsetimo, Đoković igra u polufinalu sa pobednikom tog susreta.

"Kakvu prednost ću imati? Imamo dva dana. Igramo polufinala u petak, tako da dovoljno je vremena da odmorimo. Rasporedi su postali značajna tema. Nisam mogao da dam jasan odgovor na to, jer se pitaju organizatori. ATP je smislio tu promenu pravila, ali Grend slemovi su nezavisni. Znamo da postoje dve sesije. Ako muškarci igraju 3,4 sata i treba im 45 minuta da očiste stadion, potrebno je dosta vremena. Nije idealno. Nije sjajno za Sinera i Rubljova. Možda će početi i u ponoć, Znam da je za navijače uzbudljivo da vide kraj meča u dva ili tri ujutru. I ja sam bio deo takvih, ali to nije zabavno za nas. Ali da, shvatam poentu. Možda bi trebalo organizovati manje mečeva. To će se teško desiti jer svaki meč nosi veliku ekonomsku vrednost. Mnogo je elemenata u igri. Vlasnici prava na prenos donose mnogo novca turniru. Na kraju dana, oni su ti koji povlače liniju. Kreg Tajli je sjajna osoba, uvek pokušava da olakša igračima i uzme njihovo mišljenje u razmatranje. Ali, TV kanali imaju veliku moć. Teško je reći šta je najbolji scenario."

Teški su danas bili uslovi u Melburnu, pa je Đoković u jednom trenutku pokušao da se rashladi sa kesama sa ledom.

"Pokušao sam sve što sam mogao u kratkom vremenu tokom promena. Obojica smo osetili posledice vrućine. Podloga ju je apsorbovala, tako da je nama bilo još i gore nego na tribinama. Teško je kontrolisati disanje u takvim okolnostima, veoma je intezivno. Trošite puno energije i nemate puno vremena da se oporavite. Kese sa ledom su način na koji sam pokušao da smanjim toplotu", nastavio je Novak, koji je rekao da nije uživao u meču:

"To sam rekao svom timu odmah posle. Uopšte nisam uživao u ovom meču. Drago mi je što sam se izborio sa svim preprekama."

Sa 33 uzastopne pobede u Melburnu, Novak je izjednačio rekord Monike Seleš.

"Nisam znao da delim ovaj rekord sa njom. Time je još više poseban za mene. Imao sam je u mislima kada sam odrastao, gotovo svaki dan. Moja teniska majka Jelena Genčić je radila sa njom. Kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča jezik jer je rođena u Srbiji. Imala je sjajnu karijeru, naročito dobro je igrala u Australiji. Za Moniku imam da kažem samo lepe reči."

Ambicije su najveće.

"Ako postoji turnir na kom ću da zapnem, to je Grend slem. Pogotovo ovde kada znam u kakvom sam nizu. Ne želim da ostanem bez toga. Očekivanja rastu, ali i ambicije. Ovo je bio glavni teren za mene tokom karijere", zaključio je najbolji teniser sveta.

 

Komentari (0)

Sport