Tenis

Đoković saznao rivala u polufinalu Australijan Opena: Na putu do finala stoji Janik Siner

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2024

-

15:24

Đoković saznao rivala u polufinalu Australijan Opena: Na putu do finala stoji Janik Siner
Janik Siner - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski teniser, Janik Siner savladao je ruskog predstavnika Andreja Rubljova 3:0 (6;4, 7:6, 6:3) i u borbi za finale Australijan Opena će se sastati protiv najboljeg svetskog igrača, Novaka Đokovića koji je bio bolji od Tejlora Frica.

Bio je ovo sedmi međusobni duel trenutno četvrtog i petog tenisera na ATP listi najboljih na svetu, a Siner je uvećao skor u svoju korist na 5:2.

Čini se da je ključni trenutak meča viđen u taj-brejku drugog seta kada je Rus imao vođstvo 5:1, a onda je Italijan nakon promene strana vezao šest osvojenih poena i osvojio drugi set, što je ostavilo velikog traga na igru Rusa u nastavku meča.

Jednostavno, nije uspeo da se fokusira na dešavanja na terenu, već kao da je još mislima bio u tom drugom setu, a teniser Sinerovih kvaliteta takve stvari ne propušta da kazni.

Istina, pokušavao je Rubljov da se vrati na pravio kolosek, ponekad čak nagoveštavao da bi mogao da uhvati priključak sa rivalom, ali onda ga je protivnik sa druge strane "lomio" dobrim servisima i vinerima, pa je lako stigao do brejka koji mu je omogućio trijumf.

Novak Đoković i Janik Siner su se u dosadašnjoj karijeri sastajali šest puta i najtrofejniji teniser u istoriji je ostvario duplo više pobeda od rivala, ali je Italijan na kraju prošle godine uspeo dva puta da ga savlada, što znači da Nole mora da bude veoma oprezan.

Komentari (0)

Sport