Tenis

Alkaraz sabrao utiske: Sraman početak meča, ali ne očajavam, još sam mlad

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2024

-

18:34

Alkaraz sabrao utiske: Sraman početak meča, ali ne očajavam, još sam mlad
Alkaraz sabrao utiske: Sraman početak meča, ali ne očajavam, još sam mlad - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Iako je preko puta mreže imao dostojnog protivnika i tenisera iz Top 10 liste, Karlos Alkaraz na pomalo šokantan način završio je učešće na Australijan openu. Aleksandar Zverev slavio je u četiri seta (6:1, 6:3, 6:7, 6:4) i to prilično dominantno. Španac je pokazao bolju sliku na terenu u trećem i četvrtom setu, ali nije imao snage da dođe do preokreta.

Posle meča drugi reket sveta, kome su mnogi predviđali finale sa Novakom Đokovićem, nije previše očajavao. Svestan je bio činjenice da mu je tek 20 godina, a na konferenciji za medije priznao je da mora još da napreduje.

"Četvrtfinale Grend slem turnira nije ono što sam očekivao, ali, nije ovo loš rezultat. Drago mi je da sam uspeo da se vratim u trećem setu, ali, bilo je baš nezgodno na startu četvrtog. Nisam održao isti nivo igre. Imao sam šanse na 4:3, našao sam način da riterniram servis, ali to nije bilo dovoljno. Nisam iskoristio svoje šanse, mnogo uspona i padova je bilo danas, nisam dobro servirao", rekao je Španac i dodao:

"Niko nije savršen, ja imam tek 20 godina. Moram da napreduje. To je dobro, to što imam stvari na kojima treba da radim. Nekad sam imao još više uspona i padova nego što imam danas, u budućnosti želim to da popravim."

Govorio je i o svom protivniku.

"Odigrao je sjajan meč, počeo je baš kako sam očekivao, ne znam šta se meni desilo. Ne mogu da objasnim. Nisam se osećao lepo na terenu, nisam dobro servirao. Početak meča je bio sraman, teško je vratiti se iz toga."

Još jednom je potencirao na tome da mora da popravi servis.

"Dosta sam napredovao, ali moram da nastavim. To je važno za mene, da se popravim na mentalnom planu, jer ponekad imam nulti osećaj sa lopticom kada je meč počeo", zaključio je Karlos Alkaraz.

U prvom polufinalu na Australijan openu sastaju se Novak Đoković i Janik Siner, a u drugom Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Finale je u nedelju, 27. januara.

Komentari (0)

Sport