Tenis

Neočekivane vesti iz Argentine: Karlos Alkaraz poražen od 21. igrača na svetu

Komentari

Autor: Euronews

18/02/2024

-

12:27

Neočekivane vesti iz Argentine: Karlos Alkaraz poražen od 21. igrača na svetu
Neočekivane vesti iz Argentine: Karlos Alkaraz poražen od 21. igrača na svetu - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser, Karlos Alkaraz nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Buenos Ajresu, budući da ga je u polufinalnom susretu u glavnom gradu Argentine savladao Čileanac, Nikolas Đari - 2:0 (6:7, 3:6).

Drugi teniser sveta je na ovom turniru branio pehar osvojen prošle godine, što znači da će izgubiti poene na ATP listi, pa će prednost Novaka Đokovića od ponedeljka ujutru biti uvećana.

Alkaraz je bio veliki favorot u duelu protiv 21. igrača na ATP listi, ali to nije uspeo da opravda na šljaci u glavnom gradu Argentine i zasluženo je takmičenje završio u poluifnalu.

Igrao je smušeno, bez energije i bez prepoznatljive preciznosti što je Čileanac iskoristio i ostvario najveći trijumf u karijeri, pa će se u borbi za trofej sastati protiv Fakunda Akoste.

"Čestitam đariju na velikoj pobedi i želim mumnogo uspeha u finalu, a svim svojim navijačima u Argentini se zahvaljujem na podršci koju su mi pružali tokom ovog turnira", poručio je posle meča španski teniser.

Komentari (0)

Sport