Tenis

Alakaraz izgubio bodove u Buenos Ajresu, Đoković uvećao prednost i započeo 413. nedelju na vrhu ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

19/02/2024

-

09:42

Alakaraz izgubio bodove u Buenos Ajresu, Đoković uvećao prednost i započeo 413. nedelju na vrhu ATP liste
Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake - Copyright Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

veličina teksta

Aa Aa

Prednost najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića nad drugoplasiranim Karlosom Alkarazom prošle nedelje je iznosila 600 bodova, a ovog ponedeljka, kada Nole počinje 423. sedmicu na čelu ATP liste, ona je "skočila" na 750.

Pomenuta razlika nastala je nakon poraza Španca u polufinalu turnira u Buenos Ajresu na kojem je branio titulu od prošle sezone, dok je Đoković odmarao i nije imao šta da brani. Najtrofejniji teniser u istoriji ovog sporta, kada su Grend slem titule u pitanju, i dalje ima 9.855 bodova, a Karlito je "spao" na 9.105.

Na trećoj pozicji liste najboljih svetskih tenisera došlo je do smene, budući da je od danas ona u vlasništvu Italijana, Janika Sinera koji je u nedelju uveče osvojo turnir u Roderdamu, dok je na četvrtu poziciju pao Danil Medvedev koji je van terena još od Australijan Opena.

Peto mesto zauzima Andrej Rubljov, a zatim slede Nemac Aleksander Zverev, Holger Rune iz Danske, poljski teniser Hubert Hurkač, Australijanac Aleks de Munir i Tejlor Fric iz Sjedinjenih Američkih Država.

To znači da se među 10 najboljih u odnosu na prošli ponedeljak došlo samo do jedne promene, odnosno iz nje je ispao Stefanos Cisipas, a ušao De Munir koji je prošle nedelje bio na 11. poziciji.

Drugi najbolji teniser Srbije i u narednih sedma dana će biti Laslo Đere na 35. poziciji, Miomir Kecmanović je na 54. mestu, Dušan Lajović je 58. igrač sveta, dok je Hamad Međedović na 109. mestu.

Komentari (0)

Sport