Tenis

Đoković započeo 414. nedelju na čelu ATP liste: Na tom mestu je dve godine duže nego Federer

Komentari

Autor: Euronews

26/02/2024

-

10:26

Đoković započeo 414. nedelju na čelu ATP liste: Na tom mestu je dve godine duže nego Federer
Đoković započeo 414. nedelju na čelu ATP liste: Na tom mestu je dve godine duže nego Federer - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser, Karlos Alkaraz započeo je ovu nedelju sa 300 bodova manje nego pre sedam dana, pa neprikosnoveni vladar ATP liste, Novak Đoković sada ima prednost od 1.050 bodova.

Najbolji svetski teniser je ovog ponedeljka započeo 414. nedelju na čelu liste najuspešnijih svetskih tenisera i tako nastavio da pomera granice u svetkom tenisu.

Prvi posle Novaka po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste je Rodžer Federer koji sada ima "tačno dve godine" manje  vremena provedenih na čelu ove liste, budući da je on najbolji bio "svega" 310 nedelja. 

Treću poziciju na najnovijoj ATP listi zauzima Janik Siner, četvrti je Danil Medvedve, a peta pozicija pripada Andreju Rubljovu.

Nemački teniser, Aleksander Zverev i ovog ponedeljka zauzima šesto mesto na listi najboljih na svetu, a zatim slede Holger Rune, Hubert Hurkač, Aleks de Minor i Tejlor Fric.

Pored Novaka Đokovća, Srbija i ove nedelje među 100 najboljih na svetu ima još tri predstavnika, a najboljeplasiran od njih je Laslo Đere koji zauzima 35. poziciju.

Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mesto i sada je 53. igrač na planeti, a Dušan Lajović je napravio skok od tri mesta i trenutno je na 55. na svetu.

Komentari (0)

Sport