Tenis

Rodik o Novaku: Teniska Joko Ono, kiborg, hirurg, robot... ko ne izabere Đokovića taj je lud

Komentari

Autor: Euronews

28/02/2024

-

22:00

Rodik o Novaku: Teniska Joko Ono, kiborg, hirurg, robot... ko ne izabere Đokovića taj je lud
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Iako je Novak Đoković po svim zamislivim, a važnim parametrima, najviše napravio u tenisu i za tenis tokom svoje karijere i dalje ima onih što mu osporavaju status najboljeg tenisera sveta svih vremena. Endi Rodik ne može da se načudi izborima u kojima bilo ko pre osvajača 24 Grend slema iz Srbije stavi nekog od njegovih večitih rivala, bilo Rafaela Nadala (22) bilo Rodžera Federera (20). 

Nekadašnji "reketaš" iz Sjedinjenih Američkih Država nema ni trunke dileme oko G.O.A.T. debate, a neodlučnima nudi jaku i zanimljivu argumentaciju za svoj stav. 

"Poređate tri biografije i ako izaberete bilo koju osim Novakove, vi ste ludo ljudsko biće. To je jednostavno tako. Sve drugo je stvar afiniteta, šta vi volite da gledate. Volite balet i umetnost (Federera) ili Rafinu silovitost. Oduvek sam govorio da stvari koje Novak tako dobro radi, ne upadaju odmah u oči teniski neutreniranom oku. Stvari koje Rodžer radi dobro su vrlo očigledne. Neverovatno je i ako poznajete tenis dobro kao ja, ali i ako je to prvi teniski meč koji ikada gledate. Rafina fizikalnost, spin, brzina kojom može da igra, sama drama kada trči na neku loptu, čak i dramatičnost njegovog stenjanja… Sve ima smisla, odmah dobijete utisak da je to gladijatorska figura", ishvalio je Endi Rodik Španca i Švajcarca, pa onda još jače komplimentirao Đokoviću.

 

 

"A Novak je hirurg koji vas momentalno disecira i morate da preuzimate ogroman rizik kako biste ga uzdrmali. On to zna i možda će neko vreme funkcionisati … Ali i on i vi znate da verovatno ne možete tako tri- četiri sata", plastično je Rodik objasnio, odgovarajući na pitanje kome iz čuvenog trilinga bi najpre dao posao da se svi jave na isti oglas. 

Osvajač jednog US opena i bivši broj 1 na ATP listi napravio je i jedno otkačeno poređenje, pa je tako vlasnika svih bitnih teniskih rekorda uporedio sa čuvenom suprugom legendarnog Džona Lenona. 

"Mislim da je on čovek koji je rasturio Bitlse. On je teniska Joko Ono. On je onaj kojeg nismo želeli, koji nam nije bio potreban. Već smo imali rivalstvo, levoruki na desnorukog, kontrast stilova… Onda se odjednom pojavi kiborg, robot, ali istovremeno neko ko igra sa mnogo emocija i kaže: ‘Ne interesuje me taj hajp. Kompletan sam igrač, ne možete ni kroz, ni oko mene. Izdržaću udarce tih momaka’. Bilo je čudno. Neki prosečni, mejnstrim navijač, koji nije skroz u tenisu, bio je ljut na njega zbog toga", zaključio je Endi Rodik.

Komentari (0)

Sport