Tenis

Šok u Indijan Velsu - Rafael Nadal odustao od Mastersa u "minut do 12"

Komentari

Autor: Euronews

07/03/2024

-

08:18

Šok u Indijan Velsu - Rafael Nadal odustao od Mastersa u "minut do 12"
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Interesantne vesti sa Indijan Velsa.

Iako je trebalo da odigra meč prvog kola turnira protiv Miloša Raonića, španski teniser Rafael Nadal odlučio je da odustane od Mastersa u kalifornijskoj pustinji u gotovo "minut do 12".

On se na društvenijm medijima obratio javnosti i istakao da nije dovoljno spreman za izazov u Indijan Velsu, a evo šta je napisao osvajač tri titule sa ovog turnira.

"Sa velikom tugom moram da odustanem od takmičenja na ovom fantastičnom turniru. Svi znaju koliko mi se dopada ovo mesto i koliko volim da se takmičim ovde u Indijan Velsu. Zbog toga sam i došao tako rano u pustinju kako bih trenirao i pokušao da budem spreman. Naporno sam trenirao i svi znate da sam napravio probu prošlog vikenda, ali se ne osećam spremnim za igru na maksimalnom nivou na ovako važnom događaju. Ovo nije bila laka odluka. Naprotiv, veoma je teška, ali ne mogu da lažem ni sebe, ni hiljade navijača", stoji u saopštenju Nadala.



Umesto španskog tenisera, mesto u Indijan Velsu zauzeo je Indijac Samit Nagal, a ostaje da se vidi hoće li 37-godišnji momak sa Majorke biti spreman za naredni Masters u Majamiju, koji je na programu odmah posle turnira u Kaliforniji.

Komentari (0)

Sport