Tenis

Novak Đoković započeo 416. nedelju na vrhu ATP liste i obara još jedan rekord Federera

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

09:36

Novak Đoković započeo 416. nedelju na vrhu ATP liste i obara još jedan rekord Federera
Novak Đoković započeo 416. nedelju na vrhu ATP liste i obara još jedan rekord Federera - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 416. nedelju na vrhu ATP liste i tako nastavio da pomera granice. 

Sad je jasno da će Đoković ostati na čelu liste najmanje do 8. aprila, bez obzira na učinak na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a do tada će skupiti 419 nedelja na vrhu i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

Na danas objavljenoj ATP listi Đoković ima 9.675 bodova, 870 više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, koji je noćas prošao u osminu finala Indijan Velsa pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima. 

 

 

Na trećem mestu je Italijan Janik Siner, slede ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danas Holger Rune i Poljak Hubert Hurkač. Deveti je Norvežanin Kasper Rud, a deseti Australijanac Aleks de Minor. 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sad su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta. Hamad Međedović je pao na listi za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu.

Komentari (0)

Sport