Tenis

Đoković, posle rane eliminacije u Indijan Velsu, odustao od Mastersa u Majamiju

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2024

-

16:01

Đoković, posle rane eliminacije u Indijan Velsu, odustao od Mastersa u Majamiju
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Majamiju, iako je bio prijavljen za turnir serije 1.000, koji se u pomenutom američkom gradu igra od 20. do 31. marta.

Najbolji "reketaš" sveta svih vremena nema titulu od početka godine, što mu se retko dešavalo tokom impozantne karijere, bez presedana, a sada je odustao od borbe za sedmi trofej na drugom od dva velika takmičenja "preko bare".

U Indijan Velsu je eliminisan već u trećem kolu, odnosno u svom drugom nastupu, kada je za osvajača rekordna 24 Grend slema koban bio mladi Luka Nardi.

Za sada nije poznato da li je na nečekivan izbor Đokovića uticala neka povreda ili je odustajanje deo kalkulacija, odnosno potrebe da se mentalno resetuje posle preranog ispadanja iz trke na kom je često bivao šampion, aline treba sumnjati da je Novak sa svojim timom dobro promislio pre nego što je obavestio organizatora turnira o povlačenju. 

Što se tiče Majamija, na tom turniru nije učestvovao još od 2019. godine, usled pandemije korona virusa i svega što je ona donela, a pre toga je čak šest puta stizao najdalje od svih. 

Posle odustajanja od Majamija, Srbinu slede pripreme za deo sezone na šljaci, a prvi sledeći turnir na programu trebalo bi da mu bude Masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.


Komentari (0)

Sport