Tenis

Novak Đoković i Kasper Rud oči u oči u polufinalu Mastersa u Monte Karlu: Srbin ima "mustru" za Norvežanina

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2024

-

10:44

Novak Đoković i Kasper Rud oči u oči u polufinalu Mastersa u Monte Karlu: Srbin ima "mustru" za Norvežanina
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković nalazi se na dve pobede od svoje prve titule u 2024. godini, a Srbija i ceo svet zainteresovani su da ga vide na delu protiv Kaspera Ruda, u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, čiji se početak očekuje oko 15 časova. 

Najuspešniji teniser sveta svih vremena nije se naigrao turnira poslednjih meseci, a i tamo gde se pojavljivao nije stizao gde se to očekivalo od osvajača rekordna 24 Grend slema. Da bi na takmičenju ATP serije 1.000 u Kneževini bez izgubljenog seta došao do novog susreta oči u oči sa Norvažaninom.

I prilike da, u svom neverovatnom 77. Masters plasmanu u Top četiri, nastavi poteru za svojim drugim šampionskim trofejom u mestu u kom provodi dobar deo godine sa porodicom. Odnosno, nastavi trijumfalni niz protiv Ruda. 

Nije mu sve išlo kao po loju u mečevima protiv Safijulina, Muzetija i De Minora, ali je stigao tamo gde je poslednji put bio daleke 2015. godine, a da bi otišao korak dalje potrebno je da šesti put zaredom savlada 11 godina mlađeg kolegu.

Dvadesetpetogodišnjak sa severa Evrpope vratio se ove sezone u Top 10 na ATP listi, igrao četvrtfinale Indijan Velsa, kao i finala u Akapulku i Kabou, u Monte karlu pobedio Tabila, Hurkača i Ambera, ali do sada nije nalazio "mustru" za Srbina. 

"Video sam da je Novakovo 77. masters polufinale, što je ludo. Biću rasterećen i opušten, to je David protiv Golijata", izjavio je Rud pred meč sa svojim tradicionalnim "dželatom", svestan da bi uspeh bio i ako rivala natera na tri seta. 

Đoković ga je dobijao (po) jednom 2020. i 2021. godine, dva puta u sezoni iza te, kao i jednom prošle godine. Svima su najviše ostala u pamćenju njihova "reketanja" u finalu Rolan Garosa 2023 (3:0) i Završnog mastersa 2022 (2:0). 

Ako sve bude kako treba, ovo bi trebalo da bude stepenik više savladan na putu ka velikom ovosezonskom cilju Noleta, a to je toliko željeno olimpijsko zlato na Igrama u Parizu. 

U polufinalu pre ovog snage će odmeriti Stefanos Cicipas (Grčka) i Janik Siner (Italija), a od dužine tog susreta zavisi kada će na teren Đoković i Rud. 

Komentari (0)

Sport