Tenis

Đoković uvećao prednost i započeo 427. nedelju na čelu ATP Liste: Od utorka kreće borba za trofej na Rolan Garosu

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2024

-

09:05

Đoković uvećao prednost i započeo 427. nedelju na čelu ATP Liste: Od utorka kreće borba za trofej na Rolan Garosu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Da je najbolji tenier sveta, Novak Đoković uspeo da osvoji turnir u Ženevi kao što se i očekivalo, prednost na najnovijoj ATP listi nad drugoplasiranim Janikom Sinerom bila bi znatno uvećana, ali nakon eliminacije u polufinalu prvi teniser sveta "pobegao" je Italijanu samo 100 bodova.

"Prvi reket sveta" je ovog ponedeljka započeo 427. nedelju na čelu liste najboljih svetskih igrača i ima 9.960 bodova, dok njegov najbliži pratilac ima 1.190 manje.

Pred Đokovićem je sada težak zadatak da odbrani titulu na Rolan Garosu koju je osvojio prošle godine, a prvi rival na tom putu biće mu domaći teniser Pjer-Ugo Erber i taj duel je na programu u utorak.

Da bi i nakon drugog Grend slema u sezoni ostao na prvoj poziciji Novak mora da osvoji trofej ili barem uđe barem u finale ukoliko Siner ne osvoji titulu, a u slučaju da Italijan ispadne u prvom kolu, dovoljno bi mu bilo i mesto u polufinalu, mada čak postoji mogućnost da Italijan ni ne igra u Parizu. 

Treće mesto i ove nedelje pripada španskom predstavniku Karlosu Alkarazu, četvrti je Aleksander Zverev iz Nemačke, a peti ruski teniser Danil Medvedev.

Drugi Rus na listi 10 najboljih igrača danšnjice je Andres Rubljov na šestoj poziciji, a nakon njega slede Norvežanin Kasper Rud koji je dobio novih 240 bodova nakon trijumfa u Švajcarskoj, Hubert Hurkač iz Polsjke, Grk Stefanos Cicipas i bugarski teniser Grigor Dimitrov.

Među 100 najboljih tenisera sveta Srbija ima još trojicu tpredstavnika i to Lasla Đera na 52. mestu, Miomiru Kecmanoviću pripada 57. pozicija, a Dušan Lajović je 61. igrač planete.

Komentari (0)

Sport