Tenis

Poznati četvrtfinalni parovi Sinsinatija: Cicipas slavio nakon preokreta, Ože-Alijasim iznenadio Beretinija

Komentari

Autor: Euronews

20/08/2021

-

11:17

Poznati četvrtfinalni parovi Sinsinatija: Cicipas slavio nakon preokreta, Ože-Alijasim iznenadio Beretinija
Poznati četvrtfinalni parovi Sinsinatija: Cicipas slavio nakon preokreta, Ože-Alijasim iznenadio Beretinija - Copyright AP Photo/Darron Cummings

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju, pošto je posle preokreta savladao Italijana Lorenca Sonega sa 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 6:4.

U meču koji je trajao gotovo dva i po sata, Sonega je došao do vođstva zahvaljujuči odličnom servisu i ostvarenom brejku u 11. gemu uvodnog seta. 

Italijan je imao šansu da na početku drugog dela susreta ponovo oduzme servis Grku, ali nije iskoristio tri brejk prilike, posle čega je Cicipas dobio samopouzdanje i bez većih problema osvojio prva tri gema, a potom i set.

Ponesen odličnom igrom iz drugog seta, treći reket sveta slomio je otpor Sonege u odlučujućem delu meča i uz pomoć brejka iz prvog gema zakazao četvrftinalni susret sa Feliksom Ože-Alijasimom, koji je iznenadio Matea Beretinija u dva seta.

Plasman u četvrtfinale ranije su obezbedili Benoa Per, koji će odmeriti snage sa Andrejom Rubljevim, Danil Medvedev će igrati protiv Karenje-Buste, dok će se olimpijski šampion Aleksandar Zverev sastati sa Kasperom Rudom.

Komentari (0)

Sport