Tenis

Cicipas u trećem kolu, ali svi pričaju o pauzi od osam minuta: Njujork mu je zviždao

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2021

-

10:04

Cicipas u trećem kolu, ali svi pričaju o pauzi od osam minuta: Njujork mu je zviždao
Cole Burston/The Canadian Press via AP - Copyright Tanjug/Cole Burston/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Stefanos Cicipas igraće u trećem kolu US Opena, pošto je u noći između srede i četvrtka pobedio Adrijana Manarina iz Francuske – 3:1.

Delovalo je da će treći nosilac na poslednjem grend slemu u sezoni da ima lak zadatak protiv iskusnog Manarina, što se, uz manje probleme, ispostavilo i kao tačno predviđanje. Osim lošijeg izdanja u trećem setu (6:3, 6:4, 6:7, 6:0), Cicipas je bio veoma ubedljiv, posebno u završnici meča.

Grk je, ipak, uspeo da izazove gnev kod publike i kasnije je, na konferenciji za medije, morao da objašnjava postupak zbog kojeg mu je veći deo publike na stadionu "Artur Eš" zviždao.

Kada je Francuz u tajbrejku dobio treći set, Cicipas je otišao u svlačionicu u kojoj se zadržao osam minuta, da bi posle toga "počistio" rivala bez izgubljenog gema.

"Morao sam da se presvučem, bio sam potpuno mokar. Kao i prethodni put", rekao je Cicipas, a zatim je on upitao novinare.

 

 

 

"Imam pitanje za vas. Ne gledam tuđa posla, ali setio sam se nečega. Sećam se šta sam gledao kada sam bio mlađi. Možete li molim vas da mi proverite šta se desilo kada su Endi Mari i Novak Đoković igrali u finalu Rolan Garosa, pre petog seta, tu pauzu. Možete li da proverite koliko se Mari zadržao i da mi javite", pitao je Cicipas.

Novinar mu nije ostao dužan odgovor, već mu je objasnio da je meč nastavljen posle tri minuta, na šta je Cicipas, pomalo razočaran, kratko završio: "Ok".

Komentari (0)

Sport