Tenis

Đoković siguran u trećem kolu US Opena: Nišikori pao u četiri seta

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2021

-

23:28

Đoković siguran u trećem kolu US Opena: Nišikori pao u četiri seta
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u osminu finala US opena, budući da je u trećem kolu bio bolji od Japanca Keija Nišikorija 3:1 (7:6, 6:3, 6:3, 6:2).

Bilo je potrebno vreme prvom reketu sveta, možda i duže nego što je očekivao, da nametne svoj stil igre u duelu protiv Japanca kojeg je u dosadašnjoj karijeri savladao čak 17 puta, a izgubio u samo dva navrata.

Ogleda se to najbolje u podatku da je Đoković u prvom setu imao čak 20 neiznuđenih grešaka zbog čega se i otišlo u tajbrejk iz kojeg je Nišikori izašao kao pobednik.

 

 

Od tog trenutka situacija na terenu se promenila i Đoković je zaigrao kako ume, a kada je to tako ni bolji teniseri nego što je aktuelni 56. igrač na ATP listi nemaju mnogo šanse. Kao ilustracija toga može se iskoristiti činjenica da je Novak u šestom gemu četvrtog seta vezao tri as udarca i potpuno slomio rivala.

I ovoga puta se najbolji svetski teniser "hranio" zvižducima sa tribina, koji su ga inspirisali da bude još bolji i na kraju je zasluženo obezbedio plasman u nastavak takmičenja

Komentari (0)

Sport