Tenis

Beretini priznaje da je Đoković bolji: Koliko god ste dobri, on je uvek ispred vas

Komentari

Autor: Euronews

09/09/2021

-

10:10

Beretini priznaje da je Đoković bolji: Koliko god ste dobri, on je uvek ispred vas
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Iako mu osvojio prvi set u četvrtfinalnom susretu US Opena protiv Novaka Đokovića, italijanski teniser Matea Beretini je svestan da u tom duelu nije imo šta da traži.

Šta više, Italijan kaže da mu je uopšte čast što ima priliku da igra tenis u eri jednog od najboljih svetskih igrača svih vremena.

Novak Đoković je u polufinalu US Opena. U četvrtfinalu je u sjajnom meču izbacio Matea Beretinija, sa kojim je igrao finale Vimbldona, i koji mu je danas uzeo prvi set.

Italijan je rekao da se osećao dobro i da je igrao dobro, ali protiv Novaka to prosto nije dovoljno.

"Novak ima nešto što ga čini jednim od najboljih igrača svih vremena, a to je što uvek prepozna trenutak kad treba da podigne nivo igre. On te dovede u situaciju da uopšte nije važno koliko si ti dobar, jer je on uvek bolji. Nisam mogao da ga pobedim i zasluženo je u polufinalu US Opena", rekao je Beretini.

Novinare u Njujorku e zanimalo da li italijanski teniser misli da je Novak Bolji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera na šta je on dao diplomatski odgovor.

"To je uvek nezgodno pitanje, budući da odgovor nije ni malo lak. . Ukoliko mene pitate znam samo da kad gledam Đokovića vidim neke stvari koje ranije nisam mogao da vidim, ali ko je najbolji svih vremena je, ipak, ,lično potanje i stvar percepcije. Za mene je, na primer, Lebron Džejms bolji košarkaš od Majkla Džordana, ali znam da bi me ljudi ubili da to kažem. Ali, ja nisam rođen kad je Džordan igrao i to je moje lično mišljenje. U svakom slučaju, čast je igrati sa Novakom", završio je Italijan.

Komentari (0)

Sport